Hozzávalók (12db-hoz):
Tésztához:
100g öregtészta
300g kenyérliszt
300g finomliszt
1 evőkanál cukor
20g friss élesztő
1 evőkanál só
1db tojás
100g puha vaj
12db virsli
Tetejére:
1db tojás
Elkészítés:
A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, hogy egy közepesen kemény tésztát kapjunk. Vékonyan belisztezve, letakarva pihentetjük amíg kb. a duplájára kel. Közben kb. félidőben átgyúrjuk 1-szer.
12 egyforma darabra vágjuk, majd gombóccá formázzuk őket és 10 percig hagyjuk pihenni.
1. A gombócokat egyenként oválisra kinyújtjuk, kb. akkorára mint a virsli.
2. Majd berakjuk a virslit és körbetekerjük a tésztával. A végeit kissé összenyomjuk.
3. Kb. 1-1,5cm széles közönként bevágjuk, úgy hogy nem teljesen vágjuk át. Éppen csak még a virslit, a tészta alul maradjon egyben!
4. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk és megformázzuk tetszés szerint:
A virághoz körbe hajlítjuk a tekercset és kifordítjuk a “szeleteket”, hogy feküdjenek egymás mellett.
A hosszúkás formához a “szeleteket” úgy rakjuk, hogy 1-et jobbra fordítunk ki, 1-et balra és így váltakozó irányban rakosgatjuk amíg a végéhez érünk.
A sütőt 180 fokra bekapcsoljuk, amíg az bemelegszik, hagyjuk a tésztát pihenni.
Majd lekenjük 1 kissé felvert tojással és kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
5. Rácson hagyjuk kihűlni.
TIPP:
– Melegen/langyosan a legfinomabb!
– A virslikarikákba cseppenthetünk ízlés szerint egy kis ketchupot/mustárt/majonézt fogyasztás előtt…
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: