Betty hobbi konyhája

Alakor-kovászos fehér kenyér

Hozzávalók:

2,5dl langyos víz
500g kenyérliszt
2 ek. olaj
10g só
 
Elkészítés: 
A kovászt én itt alakor/ősbúza liszttel etettem a kovászolt kovásznál leírtak alapján.

Majd langyos vízzel jól kikeverjük a kimért kovászt, aztán adjuk hozzá a lisztet, az olajat, csak utoljára a sót.
Jól összedolgozzuk, majd belisztezve letakarva pihentetjük, amíg kb. duplájára kel.
(én itt most a képen látható német kenyérliszttel készítettem)

Egyszer átgyúrjuk a tésztát és ismét pihentetjük, amíg újra kb. a duplájára kel.
Majd megformázzuk, és sütőpapírral bélelt jénaiba rakjuk, tetejét ráillesztve újra kb. a duplájára kelesztjük, amíg a sütő 220 fokra bemelegszik, amit ekkor kapcsolunk csak be.
Ha forró a sütő, a kenyér tetejét tetszés szerint bevágjuk, hideg vízzel jól lespricceljük, a jénai tetejét is, ízlés szerint megszórhatjuk magokkal is, majd a jénai tetejét ismét rárakva kb. 50-55 perc alatt megsütjük.
Rácson hagyjuk kihűlni. 

"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 
fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!