Betty hobbi konyhája

Kovászos szalagos fánk

Hozzávalók:

2,5dl langyos tej
100g porcukor
4db tojássárga
550g liszt
csipet só
70g olvasztott vaj
Elkészítés:
A kovászt alaposan elkeverjük a langyos tejjel, úgy hogy teljesen feloldódjon benne.
Majd hozzáadjuk a vaj kivételével az összes hozzávalót és dagasztani kezdjük. A dagasztás végefelé adagoljuk hozzá apránként az olvasztott vajat és jól kidagasztjuk a tésztát, hogy egy lágyabb, de nem ragacsos állagot kapjunk.
Vékonyan belisztezve, letakarva pihentetjük amíg kb. a duplájára kel.
Majd enyhén lisztezett felületen jó ujjnyi vastagra kinyújtjuk és fánkszaggatóval kiszaggatjuk. 
Ismét letakarjuk és pihentetjük kb. 45-60 percet.

Egy nagyobb edényben olajat melegítünk.
Óvatosan megfogva a fánkokat egyik oldalukba középen kis mélyedést nyomunk, és ezzel a mélyedéssel lefelé(!) rakjuk a bő és meleg(de nem forró) olajba, és lefedve sütjük amíg aranybarna lesz, majd megfordítjuk és fedő nélkül sütjük készre a másik oldalát is.
Papírtörlőre rakjuk lecsepegtetni. Porcukorral megszórva kínáljuk.
 
Ugyanez máskor:

 
Ők is elkészítették:
Simon Orsolya
simon-orsolya-kovis-fank
 
Házas Éva
hazas-eva-kovis-fank
 
 
Nagy Veronika
nagy-veronika-kovis-fank
 
Gabriella Volford:
 
Gábor Semega:
 
Marianna Losonczi:
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 
fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Betty B. says:

    Szia! Igen, tulajdonképpen igen… Bár így se valószínü, hogy hajszál pontosan 200g lesz belöle, de a fánkhoz mindenképpen elegendö mennyiséget kapsz. Üdv. Betty

  2. Névtelen says:

    Szia Betty! Jól értem, hogy a hűtőből 40 gramm kovászt kell kivenni, amit megetetek 40-40 gramm vízzel és liszttel kétszer, és így lesz 200 gramm?


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!