Betty hobbi konyhája

Kovászos tökmagos tönkölykenyér

Hozzávalók:

2,5dl langyos víz
200g fehér tönkölyliszt
300g kenyérliszt
10g só
20g olvasztott vaj
50g tökmag

Elkészítés:
A langyos vízzel jól kikeverjük a kimért kovászt, úgy hogy teljesen feloldódjon benne, aztán adjuk hozzá a liszteket, a vajat, és csak utoljára a sót. 
Összedolgozzuk a tésztát, csak amikor már majdnem összeállt, akkor adjuk hozzá a tökmagot, majd cipót formázva belisztezve letakarva pihentetjük, amíg kb. a duplájára kel.
Akkor egyszer átgyúrjuk a tésztát és ismét pihentetjük, amíg újra kb. a duplájára kel.
Majd megformázzuk, és sütőpapírral bélelt jénaiba rakjuk, tetejét ráillesztve újra kb. a duplájára kelesztjük, A sütőt ekkor kapcsoljuk csak be 220 fokra.
Ha már forró a sütő, a kenyér tetejét tetszés szerint bevágjuk, hideg vízzel jól lespricceljük, a jénai tetejét szintén, és ízlés szerint megszórhatjuk a kenyeret még egy kis tökmaggal, majd a jénai tetejét ismét rárakva kb. 50-55 perc alatt megsütjük.
Rácson hagyjuk kihűlni.
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 
fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Betty B. says:

    Szia! Alaposan bespriccelem vízzel, és rögtön(!) megszórom a magokkal, így a vizes felületre többnyire rá szokott tapadni. Esetleg lehet még finoman "rányomni", de nem erösen nyomni, éppen csak finoman, érzéssel.Üdv. Betty

  2. Emőke says:

    Szia! Hogyan éred el, hogy a rászór mag ne peregjen le a kenyér tetejéről? Nekem mindig lepotyog. Emőke


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!