Betty hobbi konyhája

Alakor lisztes kovászos kenyér búzacsírával

Hozzávalók:
200g kovászolt kovász (nálam most alakor/ősbúza liszttel etetve!)
2,5dl langyos víz
50g alakor liszt
400g kenyérliszt
20g búzacsíra
10g só
20g olvasztott vaj
Elkészítés:
A kovászt előzőleg alakor liszttel etetjük meg.
A kimért kovászt alaposan elkeverjük a langyos vízzel, úgy hogy teljesen feloldódjon benne. Majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és jól kidolgozzuk a tésztát.
Vékonyan belisztezve, letakarva pihentetjük amíg kb. a duplájára kel.
Egyszer átgyúrjuk és újra hagyjuk kb. a duplájára nagyobbodni.
Ezután megformázzuk és sütőpapírral bélelt jénaiba fektetjük, és a tetejét ráillesztve újra a duplájára kelesztjük, amíg a sütő 220 fokra bemelegszik, amit ekkor kapcsolunk csak be.
Ha már forró a sütő, a kenyér tetejét tetszés szerint bevághatjuk, és hideg vízzel jól lespricceljük, a jénai tetejét szinten alaposan megspricceljük a vízzel, ráhelyezzük és kb. 50-55 perc alatt megsütjük.
Az utolsó 5 percet lehet tető nélkül hagyni sülni, hogy ropogósabb legyen a héja.
Ha kivettük, rögtön lespricceljük hideg vízzel és rácson hagyjuk kihűlni.
 
Ők is elkészítették:
Vízvári Ivett:
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 
fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!