200g kovászolt kovász (itt tk.rozsliszttel etetve)
1,5dl langyos víz
150g natúr joghurt
50g világos rozsliszt
150g fehér tönkölyliszt
250g kenyérliszt
20g zabpehely
20g zabkorpa
10g só
20g olvasztott vaj
A joghurtot kikeverjük a vízzel és meglangyosítjuk, majd alaposan kikeverjük a kovásszal, úgy hogy teljesen feloldódjon benne.
Majd hozzáadjuk a többi a hozzávalót és jól összedagasztjuk a tésztát. Belisztezve, letakarva pihentetjük, amíg kb. a duplájára kel.
Majd hozzáadjuk a többi a hozzávalót és jól összedagasztjuk a tésztát. Belisztezve, letakarva pihentetjük, amíg kb. a duplájára kel.
Majd megformázzuk, sütőpapírral bélelt jénaiba rakjuk, a tetejét ráhelyezve újra pihentetjük, amíg majdnem megduplázódik a nagysága.
A kenyeret tetszés szerint bevágjuk, ízlés szerint megszórhatjuk korpával, liszttel, zabpehellyel.
Majd a jénai tetejét rárakjuk és betoljuk a forró sütőbe és kb. 50 perc alatt megsütjük.
A sütőből kivéve lespricceljük hideg vízzel és rácson hagyjuk kihűlni.


A sütőből kivéve lespricceljük hideg vízzel és rácson hagyjuk kihűlni.

"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: