Betty hobbi konyhája

Kovászos sajtos csiga

Hozzávalók:
2,5dl víz
450g kenyérliszt
20g burgonyapehely
20g olvasztott vaj
10g só
 
kb. 2 evőkanál tejföl
250g reszelt sajt
 
Tetejére:
1 evőkanál tejföl
1db tojás
Elkészítés:
A langyos vízzel jól kikeverjük a kimért kovászt, úgy hogy teljesen feloldódjon benne, aztán adjuk hozzá a lisztet, burgonyapelyhet, a vajat, és csak utoljára a sót. 
Jól kidolgozzuk a tésztát, majd belisztezve letakarva pihentetjük, amíg kb. a duplájára kel.
Egyszer átgyúrjuk a tésztát és ismét pihentetjük, amíg újra kb. a duplájára kel.
Lisztezett munkalapon vékony, téglalap alakúra kinyújtjuk, megkenjük a tejföllel, rászórjuk a reszelt sajtot és a szélesebb oldalánál feltekerjük, mint a piskótatekercset.
Éles késsel kb. 2-3 cm széles szeletekre felvágjuk és sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk.
Letakarva ismét pihenni hagyjuk, amíg kb. a másfélszeresére nő.
Akkor bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra, és a csigákat bekenjük a tejföllel kikevert tojással, majd kb. 30-35 perc alatt megsütjük.
Rácson hagyjuk kihűlni.

 

"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 
fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!