Hozzávalók:
Aztán adjuk hozzá többi 300g lisztet és összedolgozzuk, majd 10-15 percet ismét állni hagyjuk.
Végül hozzáadjuk a sót, az olajat és alaposan kidagasztjuk.
Egy tálba rakjuk a tésztát, belisztezve pihenni hagyjuk 40 percet.
Aztán meghajtogatjuk és ismét pihentetjük kb. 1,5 órát.
Ezután megformázzuk és lisztezett (konyharuhával bélelt) kelesztőtálba rakjuk, a konyharuhával körben betakargatjuk és egy nylon zacskót is célszerű ráhúzni, úgy biztosan nem szárad ki. Így a hűtőbe tesszük másnap reggelig.
Reggel kifordítjuk a sütőedénybe, tetszés szerint bevágjuk, megspricceljük a kenyeret és az edény tetejét is hideg vízzel.
2 lehetőség van a megsütéshez:
1. ha úgy látszik, a tésztán, hogy nem kelt túl sokat, lehetne még kelnie, akkor hideg sütőben kezdjük sütni.
2. ha szépen megkelt, akkor előmelegített forró sütőbe rakjuk.
Kb. 45-50 percet sütjük 220 fokon, aztán a tetejét levéve, 200 fokon további 10-15 percig sütjük.
Ha megsült, lespricceljük, hideg vízzel, végül rácson hagyjuk kihűlni.
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Nagyon fini lehet, köszi a receptet!