Hozzávalók:
Tésztához:
100g kovász
200g kovászos öregtészta
2,2dl tej
400g kenyérliszt
20g burgonyapehely
10g só
75ml olaj
Tetejére:
1db tojás
Sós máz:
2 evőkanál liszt
1 evőkanál só
kb. 0,5dl víz
Elkészítés:
A kimért kovászt alaposan kikeverjük a langyos tejjel, majd az öregtésztával is. Hozzáadjuk a lisztet, burgonyapelyhet, lazán összekeverjük és 30 percig állni hagyjuk.
Hozzáadva a sót összedagasztjuk a tésztát.
Végül hozzáöntjük az olajat és simára dagasztjuk a tésztát.
Belisztezve, letakarva pihentetjük amíg a duplájára kel.
Akkor egyszer meghajtogatjuk és ismét hagyjuk kb. másfélszeresére kelni.
Majd 16db részre vágjuk. Én úgy csináltam, hogy félbevágtam a tésztát, aztán a feleket is félbe, aztán azokat is felezzük, és így tovább minden darabot felezünk, amíg 16db kis tészta lesz.
Minden darabot kicsit vastagabb, mint ujjnyira kisodorjuk és sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük. Én négyesével tettem őket, de tetszés szerint variálhatjuk. Letakarva újra pihentetjük kb. 1 órát.
Majd lekenjük egy kissé felvert tojással.
Elkészítjük a sós mázat: a lisztet és a sót simára kikeverjük annyi vízzel, hogy kb. palacsintatészta sűrűségű legyen.
200 fokra előmelegített gőzös(sütő aljába egy edénybe vizet teszünk) sütőbe toljuk, majd 5 perc után kihúzzuk és meglocsoljuk a sós mázzal.
Visszatolva további kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Majd rácson hagyjuk kihűlni.
Ugyanez máskor:
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: