Betty hobbi konyhája

100% rozskenyér dagasztás nélkül, kovásszal és napraforgómaggal

Egy kedves ismerősöm fordította le nekem ezt a cseh receptet. Nagyon egyszerű elkészíteni, csak összekeverni kell a hozzávalókat és várni és sütni.
Köszönöm Edit!!! 🙂
 
Hozzávalók:
1 ek. rozskovász
3,7dl langyos víz
200g tk rozsliszt
 
125g tk rozsliszt
1 ek só
ízlés szerint fűszerek
50g napraforgómag
 
Elkészítés:
Este elkeverünk 1 evőkanál rozskovászt 3,7dl langyos vízzel és 200g teljes kiőrlésű rozsliszttel. Folpackkal letakarva 10-12 órát állni hagyjuk.
100_-rozskenyer-napraforgomaggal-001
 
Másnap reggel hozzáadunk 125g teljes kiőrlésű rozslisztet, 1 ek. sót, ízlés szerint fűszereket és 50g napraforgómagot.
 
Lapátkanállal összekeverjük.
 
Sütőpapírral bélelt formába kanalazzuk a masszát, a tetejét elsimítjuk és megszórjuk még egy kis maggal tetszés szerint.
 
Sütőzacskóba csomagoljuk, és 2-5 órát állni hagyjuk, attól függően milyen gyorsan kel…
100_-rozskenyer-napraforgomaggal
 
Hideg sütőben kezdjük sütni, 220 fokra állítva, 55-60 percig.
 
Kicsomagoljuk és csak simán a rácson 200 fokon további 15 percig sütjük.  
 
Végül rácson hagyjuk kihűlni.
 
Ők is elkészítették:
Rita Balint:
rita-balint-100_rozskenyer-napraforgomaggal
 
Milu Hajdu Éva:
 
Nagy Zsuzsi:
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 
fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!