Hozzávalók:
200g kovászolt kovász (nálam ezúttal ez is fehér tönkölyből)
1dl víz
2dl író vagy aludttej
450g fehér tönkölyliszt
20g burgonyapehely
10g só
20g olvasztott vaj
1-1 evőkanál: puffasztott amaránt, szezám-, len-, napraforgó- és tökmag
Elkészítés:
A kimért kovászt a langyos vízzel és az íróval jól kikeverjük, úgy hogy teljesen feloldódjon benne, aztán adjuk hozzá a lisztet, burgonyapelyhet, és a sót, majd jól összegyúrjuk, aztán hozzáöntjük az olvasztott vajat és simára dagasztjuk a tésztát.
Végül hozzáadjuk a magokat is és néhány mozdulattal bedolgozzuk a tésztába.
Belisztezve, letakarva pihentetjük, amíg kb. a duplájára kel.
Egyszer áthajtogatjuk a tésztát és ismét pihentetjük, amíg kb. a másfélszeresére nő.
Majd megformázzuk, és sütőpapírral bélelt jénaiba rakjuk, tetejét ráillesztve újra kb. a duplájára kelesztjük, A sütőt ekkor kapcsoljuk csak be 220 fokra.
Ha már forró a sütő, a kenyér tetejét tetszés szerint bevágjuk, hideg vízzel jól lespricceljük, a jénai tetejét szintén, majd a jénai tetejét ismét rárakva kb. 50-55 perc alatt megsütjük.
Rácson hagyjuk kihűlni.
Ugyanez máskor:


"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: