Betty hobbi konyhája

Kovászos csíkos kalács

Hozzávalók:
100g kovászolt kovász
100g kovászos öregtészta
2dl tej
2db tojássárga
100g porcukor
20g vaníliás cukor
500g liszt
csipet só
100g olvasztott vaj
30g kakaópor(cukrozatlan)
Elkészítés:
A meglangyosított tejben simára elkeverjük a kovászt, hozzákeverjük az öregtésztát, majd a tojássárgát, és a cukrokat. Aztán hozzáadjuk a lisztet és a sót, és elkezdjük dagasztani. Amikor már szépen összeállt a tészta, akkor csurgatjuk csak hozzá lassanként az olvasztott vajat és szép sima, rugalmas tésztát dagasztunk belőle.
Majd elfelezzük és az egyikbe belekeverjük a kakaóport. 
Mindkettőt letakarva pihentetjük, amíg a duplájára kel.
Akkor mindkettőt kb. egyforma nagyságú téglalap formára kinyújtjuk, és egymásra rakva a két tésztát föltekerjük a szélesebb oldalánál. 
Kivajazott formába tesszük, és letakarva ismét hagyjuk a duplájára kelni.
(a forma lehet tetszés szerint dobozforma, vagy kuglóf, ill. amink van, vagy akár simán sütőpapíros tepsibe is megsüthető)
Majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 50-55 perc alatt megsütjük. Ha a teteje már szépen megpirult (kb. félidőben), takarjuk le alufóliával.
Ugyanez máskor:

 
Ők is elkészítették:
Pintye Anita:
cats
 
Kovács-Fürst Ildikó:
 
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 
fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!