Hozzávalók:
100g kovászolt kovász
100g kovászos öregtészta
2dl tej
2db tojássárga
100g porcukor
20g vaníliás cukor
500g liszt
100g kovászolt kovász
100g kovászos öregtészta
2dl tej
2db tojássárga
100g porcukor
20g vaníliás cukor
500g liszt
csipet só
100g olvasztott vaj
30g kakaópor(cukrozatlan)
100g olvasztott vaj
30g kakaópor(cukrozatlan)
Elkészítés:
A meglangyosított tejben simára elkeverjük a kovászt, hozzákeverjük az öregtésztát, majd a tojássárgát, és a cukrokat. Aztán hozzáadjuk a lisztet és a sót, és elkezdjük dagasztani. Amikor már szépen összeállt a tészta, akkor csurgatjuk csak hozzá lassanként az olvasztott vajat és szép sima, rugalmas tésztát dagasztunk belőle.
Majd elfelezzük és az egyikbe belekeverjük a kakaóport.
Mindkettőt letakarva pihentetjük, amíg a duplájára kel.
Akkor mindkettőt kb. egyforma nagyságú téglalap formára kinyújtjuk, és egymásra rakva a két tésztát föltekerjük a szélesebb oldalánál.
Kivajazott formába tesszük, és letakarva ismét hagyjuk a duplájára kelni.
(a forma lehet tetszés szerint dobozforma, vagy kuglóf, ill. amink van, vagy akár simán sütőpapíros tepsibe is megsüthető)
(a forma lehet tetszés szerint dobozforma, vagy kuglóf, ill. amink van, vagy akár simán sütőpapíros tepsibe is megsüthető)
Majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 50-55 perc alatt megsütjük. Ha a teteje már szépen megpirult (kb. félidőben), takarjuk le alufóliával.
Kovács-Fürst Ildikó:
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: