Hozzávalók:
250g puha vaj
200g cukor (nálam 150 barna és 50 vaníliás cukor)
4db tojás
csipet só
100g darált mák
500g liszt
1 csomag sütőpor
2dl tej
kb. 1kg körte
kevés citromlé
csoki a díszítéshez
Elkészítés:
A puha, szobahőmérsékletű vajat kikeverjük a cukrokkal krémes állagúra, majd folyamatos keverés közben egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és a sót, majd a mákot is belekeverjük.
Aztán további folyamatos keverés közben lassanként adjuk hozzá felváltva a sütőporral elkevert lisztet és a tejet.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a tésztát.
A körtét meghámozzuk, félbevágjuk, megszabadítjuk a magházától és a mákos masszára rakosgatjuk egymás mellé. A tetejüket közben meglocsolgatjuk egy kis citromlével.
Majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük, Kb. félidőben letakarjuk a tészta tetejét egy sütőpapírral és úgy sütjük készre. Ajánlatos tűpróbával ellenőrizni.
Ha kihűlt, tetszés szerint megszórhatjuk vagy meglocsolhatjuk egy kis olvasztott csokival.
Végül a körték mellett vágjuk darabokra.
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: