Betty hobbi konyhája

Túrós pogácsa

Hozzávalók:
250g túró
200g tejföl
25g puha vaj vagy margarin
kb. 300-350g liszt
1/2 csomag sütőpor
10-15g só (ízlés szerint, ki milyen sósan szereti)
 
Tetejére:
1db tojássárga
1 evőkanál tej
ízlés szerint magok és/vagy reszelt sajt
Elkészítés:
A túrót, tejfölt és a vajat összekeverjük, majd hozzáadjuk a száraz anyagokat, a sütőporral elkevert lisztet és a sót. 
A liszt mennyisége a túró nedvességétől ill. szárazságától függően változó. Mindenképpen kezdjük 300g-al és szükség szerint adjunk még a tésztához, ha szükséges. A hozzávalókat jól összedolgozzuk, hogy egy jól gyúrható, de nem ragacsos állagot kapjunk.
 
Enyhén lisztezett felületen kb. 1,5-2cm vékonyra kinyújtjuk a tésztát és tetszés szerint becsíkozzuk vagy bekockázzuk, majd lisztbe mártott pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a pogikat.
 
Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk.
 
Megkenjük a tetejüket a tejjel kikevert tojássárgával.
 
Tetszés szerint megszórhatjuk magokkal és/vagy reszelt sajttal.
 
Majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük.
A sütőpapíron hagyhatjuk is kihűlni.
 
Ugyanez máskor:
100_8863
Turos pogacsa-001
100_8193_2
101_1820_2
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 
fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!