200g kovászolt kovász
1dl víz
2dl aludttej
450g fehér tönkölyliszt
30g burgonyaliszt (vagy burgonyapehely)
kb. 10g só
Elkészítés:
A kimért kovászt a langyos vízzel és az aludttejjel jól kikeverjük, úgy hogy teljesen feloldódjon benne, aztán adjuk hozzá a liszteket és lazán összekeverjük, kb. 30 percet állni hagyjuk.
Majd hozzáadjuk a sót és összedolgozzuk a tésztát. Aztán hozzáöntjük az olajat és simára dagasztjuk a tésztát.
Belisztezve, letakarva pihentetjük, amíg kb. a duplájára kel.
Meghajtogatjuk a tésztát és letakarva pihentetjük 1 órát, majd újból hajtogatjuk és ismét hagyjuk kb. 1 órát.
Azután a jöhet a formázás tetszés szerint cipóra vagy veknire.
Tetszés szerint megsüthetjük sütőedényben vagy simán csak (a sütővel együtt felforrósított) sütőlapon is.
Ha sütőedényben sütjük, alaposan spricceljük be az edény tetejét is vízzel.
Ha sütőlapon, akkor tegyünk a sütő aljába egy edénybe vizet, hogy gőzben tudjon sülni.
Végül rácson hagyjuk kihűlni.
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: