200g kovászolt kovász
1dl víz
2dl aludttej
450g fehér tönkölyliszt
20g burgonyaliszt (vagy burgonyapehely)
kb. 10g só (ízlés szerint lehet több is kevesebb is)
50g lenmagpehely
kb. 2 evőkanál olaj
A kimért kovászt a langyos vízzel és az aludttejjel jól kikeverjük, úgy hogy teljesen feloldódjon benne,
aztán adjuk hozzá a liszteket, lazán összekeverjük, és kb. 30 percet állni hagyjuk.
Majd hajtogatjuk és letakarva 1 órát pihenni hagyjuk.
Aztán újból áthajtogatjuk és ismét 1 órát pihentetjük.
Majd tetszés szerint megformázzuk cipóra vagy veknire.
Tetszés szerint bevágjuk a kenyér tetejét. Lespricceljük vízzel és megszórjuk a tetejét még egy kis lenmaggal.
Tetszés szerint megsüthetjük sütőedényben vagy simán csak (a sütővel együtt felforrósított) sütőlapon is.
Ha sütőedényben sütjük, alaposan spricceljük be az edény tetejét is vízzel.
Ha sütőlapon, akkor tegyünk a sütő aljába egy edénybe vizet, hogy gőzben tudjon sülni.
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: