Betty hobbi konyhája

Sós földimogyorós csigakekszek

Hozzávalók:
300g liszt
1/2 kiskanál sütőpor
100g cukor
1 csomag vaníliás cukor
1db tojás
1db tojássárga
170g vaj
 
kb. 2 evőkanál kakaópor(cukrozatlan!)
 
Töltelék:
150g sózott földimogyoró
1db tojásfehérje
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit a kakaó kivételével simára összegyúrjuk. 
Elfelezzük, és az egyikbe beledolgozzuk a kakaóport, majd mindkettőt (külön) alufóliába csomagolva hűtőbe rakjuk kb. 30 percre.
A sós mogyorót durvára felvágjuk.
 
 A kakaós tésztát vékonyra, kb. 30x30cm-re kinyújtjuk, megkenjük tojásfehérjével és a mogyoró felét elosztjuk rajta, úgy hogy az egyik oldalán kb. 2 ujjnyi szélességben üresen hagyjuk.
 
A világos tésztát is kinyújtjuk kb. ugyanakkorára, majd a mogyorós sötét tésztára helyezzük és óvatosan finoman benyomkodjuk egy kicsit.
 
A világos tésztát is lekenjük először a tojásfehérjével és a maradék mogyorót elosztjuk ugyanúgy az egyik oldalon kb. 2 ujjnyit üresen hagyva.
 
Az üresen hagyott résznél elkezdve feltekerjük a tésztát.
 
Folpackba csomagolva hűtőbe rakjuk 1-2 órára( vagy 30 perc a fagyasztóban is elég).
 
Majd kb. 0,5cm vékony szeletekre felvágjuk,
 
és sütőpapíros tepsire fektetjük
 
180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-18 perc alatt megsütjük.
 
Hagyhatjuk a sütőpapíron is kihűlni, vagy rácsra is rakhatjuk.
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 
fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   
Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!