190g puha vaj
150g cukor
2db tojás
300g liszt
100g keményítő
1/2 kiskanál sütőpor
150g kandírozott gyümölcs
Elkészítés:
A puha (NEM olvasztott!) vajat robotgéppel vagy kézi mixerrel simára keverjük és fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot, amíg egy összeállt massza lesz belőle.
Végül hozzáadjuk a tojásokat is.
A keményítővel és sütőporral elkevert liszt felét további folyamatos keverés közben hozzáöntjük.
Majd a maradék lisztkeveréket és a gyümölcsöt a munkalapon kézzel dolgozzuk bele a tésztába,
Nagyon kellemesen puha, selymesen lágy tésztát kapunk.
Hengerre formázzuk, tetszés szerinti vastagságra.
(Ha vékonyabbra sodorjuk, sok kicsi keksz lesz belőle és ennek megfelelően, ha vastagabbra hagyjuk kevesebb nagyobb tallért kapunk)
Folpackba csomagolva hűtőbe tesszük néhány órára, de még jobb egy egész éjszakát ott hagyni.
Majd kb. 0,5cm vékony szeletekre felvágjuk
és sütőpapíros tepsire pakoljuk.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 12-14 perc alatt világos barnára megsütjük.
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: