Betty hobbi konyhája

Kovászos nutellás hópehely

Hozzávalók:
1,5dl tej
2db tojás
1db tojássárga
100g cukor (2 cs. vaníliás cukorral együtt)
500g liszt
csipet só
50g olvasztott vaj
 
Töltelék:
kb. 200g nutella
 
Megkenéshez:
kevés tej
Elkészítés:
A kimért kovászt és az öregtésztát alaposan elkeverjük a langyos tejben.
Majd hozzákeverjük a tojásokat, cukrokat, sót, és a liszttel összedagasztjuk. Amikor szépen összeállt a tészta, lassanként adagolva öntjük hozzá az olvasztott (de már nem forró!) vajat. Puha, rugalmas, de nem ragadós tésztát kell, hogy kapjunk.
Vékonyan belisztezve letakarva pihentetjük, amíg kb. a duplájára kel.
 
Majd enyhén lisztezett felületen 4 egyforma részre vágjuk, és mindegyiket kis cipóra formázzuk, letakarva pihentetjük kb. 30 percet.
 
Az első cipót kinyújtjuk kb. 28-30cm átmérőjü kör alakúra,
 
majd áttesszük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. A nutella 1/3 részével bekenjük.
 
Kinyújtjuk a következő cipót ugyanekkorára és ráillesztjük a már megkent lapra. Ezt is megkenjük, és nyújtjuk a következőt, ráillesztjük, azt is kenjük és igy tovább, amíg elfogynak az anyagok.
A tészta közepére helyezünk egy poharat és körben 16 cikkre bevágjuk, de csak ameddig a pohár van.
 
Akkor megfogunk 2 “szeletet” és a jobb kézben lévöt jobbra, a bal kézben lévöt pedig balra megtekerjük 2-szer és a végeit újra a papírra fektetjük. Így kettesével kiforgatjuk az összes cikket.
 
Levesszük a poharat és így néz ki a kalácsunk:
 
Letakarva pihentetjük még min. 1 órát ill. amíg szemmel is láthatóan növekedésnek indul a tészta.
 
Majd lekenjük a tésztát egy kis tejjel és 200 fokra előmelegített gőzös sütőben (1 edénybe vizet teszünk a sütő aljába) sütjük kb.10 percet, majd a hőfokot 180-ra visszaállítva, a vizes edényt kivéve további kb. 10-15 perc alatt készre sütjük.
 
Végül még forrón meghintjük porcukorral.
 
 
Ugyanez máskor:
 
Ők is elkészítették:
Bálint Anikó:
 
Gita Bugár:
 
Gábor Semega:
 
Patzelt Piricsi Krisztina:
 
Magdaléna Pastorkova:
 
Vankó Gabriella:
 
Vaczkó Béláné Pócsik Sára:
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 
fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!