Betty hobbi konyhája

Gyümölcsös joghurtos sajttorta (sütés nélkül)

Hozzávalók(24cm-es tortaformához):
Tésztához:
200g darált keksz
150g darált mogyoró vagy mandula
5 evőkanál cukrozott kakaópor
150g puha vaj
kevés rumaroma
 
Krémhez:
2,5dl habtejszín
1 csomag habfixáló
1 csomag vaníliás cukor
250g natúr joghurt
6 lap zselatin
500g Mascarpone
cukor ízlés szerint
 
Tetejére:
gyümölcs ízlés szerint
Elkészítés:
A tésztához valókat egy tálba kimérjük és kézzel összedolgozzuk, amíg jó morzsás állagú lesz.
Egy kapcsos tortaformát kivajazunk vagy sütőpapírt rakunk az aljába. Az oldalát alul kb. 1 cm magasan kivajazzuk. A morzsás tésztát a tortaformába öntjük és egyenletesen elnyomogatjuk benne, majd hűtőbe rakjuk.
A zselatint kevés hideg vízbe beáztatjuk néhány percig, majd a joghurthoz keverjük és meglangyosítjuk, de csak annyira, hogy teljesen feloldódjon benne.
A tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukorral és a habfixálóval.
A Mascarpone-t kikeverjük a cukorral, hozzákeverjük a joghurtot, végül belekeverjük a kemény tejszínhabot.
A tortaformába a tésztára kirakjuk a gyümölcs egy részét,
majd egyenletesen elkenjük rajta a krémet és hűtőbe rakjuk néhány órára.
A krém tetején elosztjuk az alaposan lecsöpögtetett gyümölcsöt, végül becsíkozzuk egy kis felolvasztott csokival és hűtőben jól lehűtjük, mielőtt felszeleteljük.
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 
fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!