Hozzávalók:
250g puha vaj
180g cukor (ízlés szerint lehet több is, aki édesebben szereti)
2cs. vaníliás cukor
2db tojássárga
500g liszt
csipet só
1 kiskanál szódabikarbóna
kb. 1-1,5dl tej
kb. 1 evőkanál kakaópor
Elkészítés:
A puha vajat habosra keverjük a cukrokkal, majd belekeverjük a tojássárgákat és a szódabikarbónával, sóval elkevert lisztet. Tovább keverjük, amíg morzsás állagú lesz. Akkor lassanként öntünk hozzá tejet, de mindig csak egy kicsit, és figyeljük a tészta állagát, miután felvette a tejet.
A tésztának kellemesen puhának, lágyabb felé hajlónak kell lennie.
Ennek megfelelően adagoljuk a szükséges mennyiségű tejet.
Majd megfelezzük a tésztát, és az egyik részbe belekeverjük a kakaóport. Abba is valószínűleg kell még egy pici tej is, mert a kakaótól is keményebb lesz.
A húsdarálóra szereljük a formát, ledaráljuk a mintán kekszet, és mindjárt sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük.
Majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 13-15 perc alatt megsütjük.
Ezt a tésztát használhatjuk keksz-kinyomóhoz is, szuperül működik azzal is. Viszont ott mindenképpen közvetlen a hideg tepsire nyomjuk rá a kekszeket, szépen rátapad a tészta zsírossága miatt és nem is ragad le a sütésnél sem.
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: