Hozzávalók:
Tésztához:
1dl tej
40g cukor
15g friss élesztő
2g sütőpor
400g liszt
200g vaj
2db tojássárga
csipet só
Töltelékhez:
kb. 300g lekvár (ízlés szerinti ízben)
kb. 300g darált dió/mogyoró/mandula ízlés szerinti mennyiségű cukorral kikeverve
Tetejére:
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, majd folpackba csomagolva kb. fél órát a hűtőben pihentetjük.
Majd a tésztát 5 részre osztjuk.
Enyhén lisztezett felületen az elsőt vékonyra kinyújtjuk, közepes méretű sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk. Megkenjük a lekvárral, majd rászórunk a cukrozott dióból. Ezután ráhelyezzük a második kinyújtott lapot, ismét lekvár és a cukros keverék. Így rétegezzük, amíg elfogynak az anyagok. A legfelső tésztalapra nem kell töltelék! Hanem azt villával óvatosan megszurkáljuk.
A sütőt 180 fokra bekapcsoljuk, amíg az bemelegszik, a tésztát hagyjuk pihenni. Kb. 40-50 perc alatt szép egyenletes világosbarnára megsütjük.
A sütit hagyjuk egy éjszakát pihenni.
Majd fordítsuk meg, hogy az alja legyen felül, így szép egyenletes felülete lesz.
A felolvasztott csokimázzal bevonjuk. Ha a csoki jól megszáradt rajta, tetszés szerint szeletelhetjük.
Recept forrása: Apróséf
Ugyanez máskor:
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: