Betty hobbi konyhája

Húsvéti kígyórétes természetes(en) kovásszal

101_1184_2

Azért húsvéti, mert a maradék húsvéti sonka és a főtt tojás (azért is színes 😉 ) került bele. Természetesen máskor is ugyanúgy készíthető, és más töltelékkel is…. 🙂

Hozzávalók:

  • 150g kovászos öregtészta
  • 50g kovász
  • 2,5dl tej
  • 1 db tojás
  • 450g kenyérliszt
  • 20g burgonyapehely
  • kb. 10-15g só (ízlés szerint)
  • 50g olvasztott vaj

Töltelék:

  • torma
  • sonka
  • főtt tojás
  • reszelt sajt

Tetejére:

  • 1 db tojás
  • szezámmag

101_1194_2Elkészítés:

A kovászt és az öregtésztát alaposan kikeverjük a meglangyosított tejjel. Belekeverjük a tojást, aztán hozzáadjuk a lisztet, burgonyapelyhet és a sót, és elkezdjük dagasztani. Amikor már szépen összeállt a tészta, akkor csurgatjuk csak hozzá lassanként az olvasztott vajat és szép sima,  rugalmas, de lágyabb tésztát dagasztunk belőle. Vékonyan belisztezve letakarva pihentetjük, amíg kb. a duplájára kel.101_1167_2_2

Majd 3 x meghajtogatjuk, kb. 40 perces időközökkel. Enyhén lisztezett munkalapon téglalap alakúra kinyújtjuk a tésztát. Mindkét oldalán kb. 1,5-2 centiméterenként ferdén bevagdossuk. A középső részt megkenjük a tormával, rápakoljuk az összevágott sonkát, reszelt sajtot és a tojáskarikákat. Majd a tésztacsíkokat felváltva ráhajtogatjuk a töltelékre.101_1173_2

Átrakjuk egy sütőpapíros tepsire.101_1174_2

Ismét hagyjuk pihenni egy kicsit, amíg szemmel láthatóan növekedésnek indul.101_1176_2

Lekenjük egy kissé felvert tojással, megszórjuk egy kevés szezámmaggal,101_1177_2

és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük.101_1181_2 101_1182_2101_1188_2 101_1195_2

"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 
fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!