Betty hobbi konyhája

Húsvéti kígyórétes természetes(en) kovásszal

101_1184_2

Azért húsvéti, mert a maradék húsvéti sonka és a főtt tojás (azért is színes 😉 ) került bele. Természetesen máskor is ugyanúgy készíthető, és más töltelékkel is…. 🙂

Hozzávalók:

  • 150g kovászos öregtészta
  • 50g kovász
  • 2,5dl tej
  • 1 db tojás
  • 450g kenyérliszt
  • 20g burgonyapehely
  • kb. 10-15g só (ízlés szerint)
  • 50g olvasztott vaj

Töltelék:

  • torma
  • sonka
  • főtt tojás
  • reszelt sajt

Tetejére:

  • 1 db tojás
  • szezámmag

101_1194_2Elkészítés:

A kovászt és az öregtésztát alaposan kikeverjük a meglangyosított tejjel. Belekeverjük a tojást, aztán hozzáadjuk a lisztet, burgonyapelyhet és a sót, és elkezdjük dagasztani. Amikor már szépen összeállt a tészta, akkor csurgatjuk csak hozzá lassanként az olvasztott vajat és szép sima,  rugalmas, de lágyabb tésztát dagasztunk belőle. Vékonyan belisztezve letakarva pihentetjük, amíg kb. a duplájára kel.

Majd 3 x meghajtogatjuk, kb. 40 perces időközökkel. Enyhén lisztezett munkalapon téglalap alakúra kinyújtjuk a tésztát. Mindkét oldalán kb. 1,5-2 centiméterenként ferdén bevagdossuk. A középső részt megkenjük a tormával, rápakoljuk az összevágott sonkát, reszelt sajtot és a tojáskarikákat. Majd a tésztacsíkokat felváltva ráhajtogatjuk a töltelékre.

Átrakjuk egy sütőpapíros tepsire.

Ismét hagyjuk pihenni egy kicsit, amíg szemmel láthatóan növekedésnek indul.

Lekenjük egy kissé felvert tojással, megszórjuk egy kevés szezámmaggal,

és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük.

"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 
fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!