Hozzávalók:
- kb. 1,5-2dl langyos tej
- 100g kovász
- 100g kovászos öregtészta
- 250g túró
- 500g liszt
- kb. 10-15g só
- 50g zsír (én itt kókuszzsírt használtam)
Tetejére:
- 1db tojás
- kb. 100g reszelt sajt
A kimért kovászt és az öregtésztát alaposan elkeverjük a meglangyosított tejben. Kezdjünk kevesebb tejjel, a túró nedvességétől függően, dagasztáskor lehet majd beállítani a tészta állagát. Keverjük bele a túrót is.
Majd hozzáadjuk a lisztet, a sót és összedagasztjuk a tésztát. Ha már szépen összeállt, adjuk csak hozzá lassanként az olvasztott zsiradékot. Puha, rugalmas tésztát kell, hogy kapjunk. Vékonyan belisztezve, letakarva pihentetjük, amíg kb. a másfélszeresére nő.
Majd 3-szor meghajtogatjuk kb. 40 percenként.
Aztán kinyújtjuk kb. 2cm vastagra, éles késsel becsíkozzuk/bekockázzuk a tetejét és kiszaggatjuk a pogikat. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk és letakarva ismét pihentetjük, amíg szemmel láthatóan növekedésnek indulnak.
Lekenjük egy kissé felvert tojással és megszórjuk reszelt sajttal (én köménymagot is szórtam, mert szeretjük 😉 ).
Majd 180 fokra előmelegített gőzös sütőbe tesszük, a gőzt kb. 15 perc után kivesszük/kikapcsoljuk és további kb. 15 perc alatt készre sütjük.
Ugyanez máskor:
Ők is elkészítették:
Rita Balint:
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: