Betty hobbi konyhája

Túrós kovászos öregtésztás pogácsa

Hozzávalók:

  • kb. 1,5-2dl langyos tej
  • 100g kovász
  • 100g kovászos öregtészta
  • 250g túró
  • 500g liszt
  • kb. 10-15g só
  • 50g zsír (én itt kókuszzsírt használtam)

Tetejére:

  • 1db tojás
  • kb. 100g reszelt sajt

101_1328_2Elkészítés:

A kimért kovászt és az öregtésztát alaposan elkeverjük a meglangyosított tejben. Kezdjünk kevesebb tejjel, a túró nedvességétől függően, dagasztáskor lehet majd beállítani a tészta állagát. Keverjük bele a túrót is.

Majd hozzáadjuk a lisztet, a sót és összedagasztjuk a tésztát. Ha már szépen összeállt, adjuk csak hozzá lassanként az olvasztott zsiradékot. Puha, rugalmas tésztát kell, hogy kapjunk. Vékonyan belisztezve, letakarva pihentetjük, amíg kb. a másfélszeresére nő.

Majd 3-szor meghajtogatjuk kb. 40 percenként.

Aztán kinyújtjuk kb. 2cm vastagra, éles késsel becsíkozzuk/bekockázzuk a tetejét és kiszaggatjuk a pogikat. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk és letakarva ismét pihentetjük, amíg szemmel láthatóan növekedésnek indulnak.

Lekenjük egy kissé felvert tojással és megszórjuk reszelt sajttal (én köménymagot is szórtam, mert szeretjük 😉 ).

Majd 180 fokra előmelegített gőzös sütőbe tesszük, a gőzt kb. 15 perc után kivesszük/kikapcsoljuk és további kb. 15 perc alatt készre sütjük.

Ugyanez máskor: 

101_2302_2

 

Ők is elkészítették:

Erzsébet Bielisz:Erzsebet Bielisz - turos kovaszos öregtesztas pogacsa (ejszakai hütös kelesztessel)

Rita Balint:rita-balint-kovis-oreges-turos-pogi

"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 
fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!