Betty hobbi konyhája

Epres-tejszínes Muffin

101_1378_2Hozzávalók:

  • 280g liszt
  • 1/2 cs. sütőpor
  • csipet só
  • 120g cukor/barna cukor
  • 2db tojás
  • néhány csepp vanília aroma
  • 250g tejszín
  • 30g olaj/vaj/zsír (én itt kókuszzsírt használtam)
  • 200g eper

Tetejére:

  • habtejszín
  • eper

101_1368_2101_1374_2Elkészítés:

A sütőt bekapcsoljuk 190 fokra.

Az epret apró kockára feldaraboljuk.101_1364_2

Először összekeverjük a száraz hozzávalókat, a lisztet, sütőport, sót és a cukrot.

A tojásokat egy kicsit felverjük, hozzáöntjük a tejszínt, vanília aromát és a felolvasztott zsiradékot. Simára keverjük, majd a száraz hozzávalókhoz adjuk és összekeverjük, de csak néhány mozdulattal, nem szabad erősen és sokáig, éppen csak amíg egynemű lesz a tészta.

Legvégén keverjük bele az apró kockára vágott epret.101_1365_2

A formát kibéleljük Muffin-papírral és belekanalazzuk a masszát. 190 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. A formában hagyhatjuk is kihűlni.101_1366_2

Ha kihűlt, rárakunk a tetejére egy kis tejszínhabot és egy egész eperrel díszítjük.101_1376_2

"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 
fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!