- 280g liszt
- 1/2 cs. sütőpor
- csipet só
- 120g cukor/barna cukor
- 2db tojás
- néhány csepp vanília aroma
- 250g tejszín
- 30g olaj/vaj/zsír (én itt kókuszzsírt használtam)
- 200g eper
Tetejére:
- habtejszín
- eper
A sütőt bekapcsoljuk 190 fokra.
Az epret apró kockára feldaraboljuk.
Először összekeverjük a száraz hozzávalókat, a lisztet, sütőport, sót és a cukrot.
A tojásokat egy kicsit felverjük, hozzáöntjük a tejszínt, vanília aromát és a felolvasztott zsiradékot. Simára keverjük, majd a száraz hozzávalókhoz adjuk és összekeverjük, de csak néhány mozdulattal, nem szabad erősen és sokáig, éppen csak amíg egynemű lesz a tészta.
Legvégén keverjük bele az apró kockára vágott epret.
A formát kibéleljük Muffin-papírral és belekanalazzuk a masszát. 190 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. A formában hagyhatjuk is kihűlni.
Ha kihűlt, rárakunk a tetejére egy kis tejszínhabot és egy egész eperrel díszítjük.
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: