Hozzávalók:
- kb. 2-2,1dl író vagy aludttej
- 1dl víz
- 150g kovászos öregtészta
- 150g tk. tönkölyliszt
- 60g túró
- 5g élesztő
- 300g fehér tönkölyliszt
- 10g tönkölykorpa
- kb. 10-15g só
- 50g vegyes magkeverék
Tetejére:
- kb. 80g vegyes magkeverék
Elkészítés:
A meglangyosított vízzel elkevert írót elkeverjük az öregtésztával és a tk. liszttel. Folpackkal letakarva hagyjuk kb. 1 órát.
Majd hozzákeverjük a túrót, fehér lisztet, korpát, élesztőt, a sót és alaposan megdagasztjuk a tésztát, hogy lágyabb, de még épp nem ragadós legyen. Legvégén adjuk hozzá a magkeveréket.
Vékonyan kiolajozott tálba rakjuk és letakarva pihentetjük, amíg kb. a duplájára kel.
Majd lisztezett felületen meghajtogatjuk és ismét hagyjuk kb. fél órát kelni.
Aztán feldaraboljuk, gombócokat formázunk belőlük és ismét hagyjuk kb. 10 percet pihenni.
és meghempergetjük a magokban.
Sütőpapíros tepsibe pakoljuk, és addig pihentetjük, amíg szemmel láthatóan elkezdenek növekedni.
Alaposan lespricceljük vízzel és 200 fokra előmelegített gőzös sütőbe tesszük, így sütjük 10 percig,
majd a gőzt kikapcsolva/kivéve 180 fokon további kb. 20 perc alatt készre sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.Megjegyzés:
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: