Betty hobbi konyhája

Kornspitz

101_1436_2

101_1442_2

Hozzávalók:

  • kb. 2-2,1dl író vagy aludttej
  • 1dl víz
  • 150g kovászos öregtészta
  • 150g tk. tönkölyliszt
  • 60g túró
  • 5g élesztő
  • 300g fehér tönkölyliszt
  • 10g tönkölykorpa
  • kb. 10-15g só
  • 50g vegyes magkeverék

Tetejére:

101_1440_2

101_1438_2

Elkészítés:

A meglangyosított vízzel elkevert írót elkeverjük az öregtésztával és a tk. liszttel. Folpackkal letakarva hagyjuk kb. 1 órát._2

Majd hozzákeverjük a túrót, fehér lisztet, korpát, élesztőt, a sót és alaposan megdagasztjuk a tésztát, hogy lágyabb, de még épp nem ragadós legyen. Legvégén adjuk hozzá a magkeveréket.101_1418_2 

Vékonyan kiolajozott tálba rakjuk és letakarva pihentetjük, amíg kb. a duplájára kel.cats_2

Majd lisztezett felületen meghajtogatjuk és ismét hagyjuk kb. fél órát kelni.cats_3

Aztán feldaraboljuk, gombócokat formázunk belőlük és ismét hagyjuk kb. 10 percet pihenni.101_1423_2

Majd megformázzuk a kifliket,cats_4

és meghempergetjük a magokban.101_1424_2

Sütőpapíros tepsibe pakoljuk, és addig pihentetjük, amíg szemmel láthatóan elkezdenek növekedni.cats_5

Alaposan lespricceljük vízzel és 200 fokra előmelegített gőzös sütőbe tesszük, így sütjük 10 percig,101_1432_2

majd a gőzt kikapcsolva/kivéve 180 fokon további kb. 20 perc alatt készre sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.101_1437_2Megjegyzés: 

Kovász ill. kovászos öregtészta hiányában természetesen elkészíthető normál élesztős öregtésztával is. 
Illetve ha az sincs, az élesztő mennyiségét 20 grammal növelve is elkészíthetjük.
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 
fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!