Betty hobbi konyhája

Kolbászos háromszögek és csigák

101_2109_2
Hozzávalók:
  • 150g kovászos öregtészta
  • 2dl író
  • 1dl víz
  • 6g friss élesztő
  • 100g tejföl
  • 600g liszt (variálható – nálam most 200g Graham és 400g fehér tönköly)
  • kb. 10-20g só (ízlés szerint)
  • kb. 10g olaj (a tálba, amiben kel a tészta)
 
Töltelék:
  • kb. 2 kanál tejföl
  • ízlés szerint fokhagyma
  • kolbász
  • kukorica (elhagyható)
  • reszelt sajt
 
Tetejére:
  • 1db tojás
  • szezámmag
  • reszelt sajt
101_2115_2
101_2113_2
Elkészítés:
# A kimért öregtésztát alaposan elkeverjük a langyosra melegített íróval elkevert vízzel.
# Hozzákeverjük az élesztőt és hagyjuk felfutni.
# Majd hozzákeverjük a tejfölt, aztán hozzáadjuk a lisztet, a sót, és elkezdjük dagasztani.
# Puha, viszonylag lágyabb tésztát dagasztunk belőle. Ha szükséges, liszttel vagy vízzel korrigálhatjuk még.
101_2102_2
 
# Vékonyan kiolajozott tálban letakarva pihentetjük, amíg kb. a duplájára kel. Közben egyszer kb. félidőben átgyúrjuk a tésztát.
# Majd vékonyan lisztezett munkalapon még 1-szer meghajtogatjuk.
101_2104_2
 
# Enyhén lisztezett felületen kb. fél cm vékony, téglalap formára kinyújtjuk.
# Megkenjük tejföllel, elosztjuk rajta a feldarabolt kolbászt, kukoricát és a reszelt sajtot.
101_2106_2
 
# A szélesebb oldalánál föltekerjük és tetszés szerint csigákat és/vagy háromszögeket vágunk belőle és mindjárt sütőpapíros tepsire pakoljuk.
101_2107_2
 
# Lekenjük egy kissé felvert tojással, tetszés szerint megszórjuk szezámmal vagy reszelt sajttal és 200 fokra előmelegített gőzös sütőbe tesszük, így sütjük 10 percig, majd a gőzt kikapcsolva/kivéve 180 fokon további kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Végül rácson hagyjuk kihűlni.
101_2111_2

Megjegyzés: 

Kovász ill. kovászos öregtészta hiányában természetesen elkészíthető normál élesztős öregtésztával is. 
Illetve ha az sincs, az élesztő mennyiségét 20 grammal növelve is elkészíthetjük.
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 
fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!