Betty hobbi konyhája

Pizzás csiga

101_2470_2

Hozzávalók:

  • 180g kovászos öregtészta
  • kb. 2,5-3dl tej
  • 5g élesztő
  • 1db tojás
  • 500g liszt
  • 20g burgonyapehely
  • 20g zabkorpa
  • 1 ek. oregano
  • kb. 10-15g só
  • 30g zsiradék (lehet vaj is, zsír is, ki melyiket kedveli jobban -nálam most kókuszzsír-)

Töltelék:

ízlés szerint ki mit szeret, ill. mi van otthon… Én az ebédből megmaradt bolognai spagetti húsos szószát használtam töltelékként, egy kicsit felturbózva  🙂 Kb. így nézett ki:

  • kicsi olaj
  • kisebb fej hagyma
  • kb. 200g darált hús
  • só, bors, oregáno
  • sűrített paradicsom
  • hámozott, darabolt paradicsom
  • kevés ketchup
  • 1 ek. barna cukor
  • kisebb doboz konzerv kukorica
  • kevés gyulai kolbász karikára vágva
  • reszelt sajt

Tetejére:

  • 1db tojás
  • reszelt sajt

101_2473_2

101_2472_2

Elkészítés:

Az öregtésztát alaposan elkeverjük a meglangyosított tejben, hozzáadjuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. Majd hozzákeverjük a többi hozzávalót és elkezdjük dagasztani. Puha, lágyabb, de nem ragacsos tésztát dagasztunk belőle. Ha szükséges, kis tejjel korrigálhatjuk még. Belisztezve, letakarva pihentetjük, amíg kb. a duplájára kel, közben egyszer kb. félidőben átgyúrjuk a tésztát. Majd kézzel kissé kilapítjuk és meghajtogatjuk a tésztát.101_2466_2

Kb. 30 perc pihentetés után vékony, téglalap alakúra kinyújtjuk a tésztát. Rákenjük a húsos tölteléket, megszórjuk kukoricával, a karikára vágott kolbászt is elosztjuk rajta, végül meghintjük reszelt sajttal. Majd a szélesebb oldalánál feltekerjük és kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk. Mindjárt egy sütőpapíros tepsibe fektetjük, ahol ismét pihentetjük még kb. 30 percet, amíg bemelegszik a sütő.101_2467_2

101_2468_2

Megkenjük egy kissé felvert tojással és ízlés szerint még a tetejére is lehet szórni egy kis reszelt sajtot.

180 fokra előmelegített gőzös sütőbe tesszük, így sütjük 10 percig, majd a gőzt kikapcsolva/kivéve további kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. 101_2469_2

Rácson hagyjuk kihűlni.101_2471_2

Megjegyzés: 

Kovász ill. kovászos öregtészta hiányában természetesen elkészíthető normál élesztős öregtésztával is. 
Illetve ha az sincs, az élesztő mennyiségét 20 grammal növelve is elkészíthetjük.
 
Ugyanez máskor:
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 
fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!