Hozzávalók (12db kiflihez):
- 100g kovászos öregtészta
- 2 dl tej
- 150g natúr joghurt
- 40g barna cukor
- 15g friss élesztő
- 1db tojás
- 25g burgonyapehely
- kb. 550g liszt (nálam fehér tönköly)
- 10-15g só
- 50g olvasztott vaj
Elkészítés:
A kimért öregtésztát alaposan elkeverjük a langyosra melegített joghurttal elkevert tejjel.
Hozzákeverjük a cukrot és az élesztőt és hagyjuk felfutni.
Majd hozzákeverjük a többi hozzávalót és elkezdjük dagasztani.
Puha, viszonylag lágyabb tésztát dagasztunk belőle. Ha szükséges, kis liszttel vagy tejjel korrigálhatjuk még.
Vékonyan kilisztezett tálban letakarva pihentetjük, amíg kb. a duplájára kel. Közben egyszer kb. félidőben átgyúrjuk a tésztát.
Enyhén lisztezett felületen 6 részre osztjuk a tésztát és minden darabot vékony, négyzet formára kinyújtunk. Egyik sarkánál kezdve feltekerjük, így egy hosszú kiflit kapunk, és ezt középen kettévágjuk/megfelezzük. Sütőpapíros tepsire pakoljuk, letakarva pihentetjük amíg a sütő 180 fokra bemelegszik.
Alaposan lespricceljük vízzel a kifliket és 180 fokra előmelegített gőzös sütőbe tesszük, így sütjük 10 percig, majd a gőzt kikapcsolva/kivéve további kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.
A sütőből kivéve, lespricceljük hideg vízzel és rácson hagyjuk kihűlni.
A kiflikbe fakanállal lehet lukat készíteni, ahova a virsliket lehet becsúsztatni.
Receptötlet: Limara
Megjegyzés:
Kovász ill. kovászos öregtészta hiányában természetesen elkészíthető normál élesztős öregtésztával is.
Illetve ha az sincs, az élesztő mennyiségét 10 grammal növelve is elkészíthetjük.
Ugyanez máskor:
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: