Betty hobbi konyhája

Hotdog kiflik

101_2961_2

Hozzávalók (12db kiflihez):

  • 100g kovászos öregtészta
  • 2 dl tej
  • 150g natúr joghurt
  • 40g barna cukor 
  • 15g friss élesztő
  • 1db tojás
  • 25g burgonyapehely
  • kb. 550g liszt (nálam fehér tönköly)
  • 10-15g só
  • 50g olvasztott vaj

101_2955_2

101_2966_2

Elkészítés:

A kimért öregtésztát alaposan elkeverjük a langyosra melegített joghurttal elkevert tejjel.
Hozzákeverjük a cukrot és az élesztőt és hagyjuk felfutni.
Majd hozzákeverjük a többi hozzávalót és elkezdjük dagasztani.
Puha, viszonylag lágyabb tésztát dagasztunk belőle. Ha szükséges, kis liszttel vagy tejjel korrigálhatjuk még.
Vékonyan kilisztezett tálban letakarva pihentetjük, amíg kb. a duplájára kel. Közben egyszer kb. félidőben átgyúrjuk a tésztát.
Enyhén lisztezett felületen 6 részre osztjuk a tésztát és minden darabot vékony, négyzet formára kinyújtunk. Egyik sarkánál kezdve feltekerjük, így egy hosszú kiflit kapunk, és ezt középen kettévágjuk/megfelezzük. Sütőpapíros tepsire pakoljuk, letakarva pihentetjük amíg a sütő 180 fokra bemelegszik.
Alaposan lespricceljük vízzel  a kifliket és 180 fokra előmelegített gőzös sütőbe tesszük, így sütjük 10 percig, majd a gőzt kikapcsolva/kivéve további kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.
A sütőből kivéve, lespricceljük hideg vízzel és rácson hagyjuk kihűlni.
101_2957_2
 
A kiflikbe fakanállal lehet lukat készíteni, ahova a virsliket lehet becsúsztatni.
101_2970_2
 
Receptötlet: Limara
 

Megjegyzés: 

Kovász ill. kovászos öregtészta hiányában természetesen elkészíthető normál élesztős öregtésztával is. 
Illetve ha az sincs, az élesztő mennyiségét 10 grammal növelve is elkészíthetjük.
 
Ugyanez máskor:
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 
fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!