Hozzávalók:
- 150g kovászos öregtészta
- kb. 2dl tej
- 5g friss élesztő
- 50g olvasztott vaj
- 150g főtt, áttört (lehűlt) burgonya
- 500g liszt
- kb. 10-15g só (ízlés szerint)
Tetejére:
- 1db tojássárga
- 1 ek. tej
- tetszés szerint magok (elhagyható)
Elkészítés:
Az öregtésztát alaposan elkeverjük a meglangyosított tejben, hozzáadjuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. Majd hozzákeverjük az olvasztott vajat, a krumplit, lisztet, a sót és elkezdjük dagasztani. Puhább, közepesen lágyabb tésztát dagasztunk belőle. Ha szükséges, kis tejjel korrigálhatjuk még. Belisztezve, letakarva pihentetjük, amíg kb. a duplájára kel, közben egyszer kb. félidőben átgyúrjuk a tésztát.
Enyhén lisztezett felületen feldaraboljuk a tésztát és kifliket formázunk belőlük.
Sütőpapíros tepsire pakoljuk, kb. 30-40 percet hagyjuk pihenni. Lekenjük a tejjel elkevert tojássárgával, ízlés szerint megszórhatjuk magokkal vagy akár simán is hagyhatjuk, majd 200 fokra előmelegített gőzös sütőbe tesszük, így sütjük 10 percig, majd a gőzt kikapcsolva/kivéve 180 fokon további kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.
Megjegyzés:
Ők is elkészítették:
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: