Betty hobbi konyhája

Krumplis kiflik

101_3004_2

Hozzávalók:

  • 150g kovászos öregtészta
  • kb. 2dl tej
  • 5g friss élesztő
  • 50g olvasztott vaj
  • 150g főtt, áttört (lehűlt) burgonya
  • 500g liszt
  • kb. 10-15g só (ízlés szerint)

Tetejére:

  • 1db tojássárga
  • 1 ek. tej
  • tetszés szerint magok (elhagyható)

101_3008_2

101_3009_2

101_3018_2

Elkészítés:

Az öregtésztát alaposan elkeverjük a meglangyosított tejben, hozzáadjuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. Majd hozzákeverjük az olvasztott vajat, a krumplit, lisztet, a sót  és elkezdjük dagasztani. Puhább, közepesen lágyabb tésztát dagasztunk belőle. Ha szükséges, kis tejjel korrigálhatjuk még. Belisztezve, letakarva pihentetjük, amíg kb. a duplájára kel, közben egyszer kb. félidőben átgyúrjuk a tésztát.

Enyhén lisztezett felületen feldaraboljuk a tésztát és kifliket formázunk belőlük.

101_3099_2

Sütőpapíros tepsire pakoljuk, kb. 30-40 percet hagyjuk pihenni. Lekenjük a tejjel elkevert tojássárgával, ízlés szerint megszórhatjuk magokkal vagy akár simán is hagyhatjuk, majd 200 fokra előmelegített gőzös sütőbe tesszük, így sütjük 10 percig, majd a gőzt kikapcsolva/kivéve 180 fokon további kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.101_3030_2

Megjegyzés: 

Kovász ill. kovászos öregtészta hiányában természetesen elkészíthető normál élesztős öregtésztával is. 
Illetve ha az sincs, az élesztő mennyiségét 20 grammal növelve is elkészíthetjük.
 
Ugyanez máskor:
DSC_0013_2
101_3102_2
101_3272_2
101_3313_2
dsc_0538_2
dsc_0541_2
 

Ők is elkészítették:

Rita Bálint:Rita Balint - krumplis kiflik
 
Judit Vass:Judit Vass - Krumplis kiflik
 
Husz Józsefné:Husz Józsefné - Krumplis kiflikHusz Józsefné - Krumplis kiflik2
 
 
 
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 
fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!