Betty hobbi konyhája

Fahéjas vaníliás csigák

101_3047_2

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 250g túró
  • 80g cukor
  • kb. 1dl tej
  • 50g olvasztott vaj / olaj
  • 1db tojás
  • 500g liszt
  • csipet só
  • 1 cs. sütőpor

Töltelékhez:

  • 2 cs. vaníliás pudingpor
  • 7dl tej
  • cukor ízlés szerint
  • 1 kiskanál fahéj

101_3053_2

101_3055_2

Elkészítés:

Először a pudingot készítjük el, hogy legyen ideje majd közben kihűlni. 6 dl tejet felteszünk melegedni. A pudingport a fahéjjal és cukorral elkeverjük és az 1 dl tejjel simára kikeverjük. Ha felforrt a tej, beleöntjük és sűrűre főzzük. Majd többször átkevergetve hagyjuk kihűlni.101_3036_2

A tésztához a túrót a cukorral kikeverjük, aztán belekeverjük a tejet, vajat, tojást, végül a sütőporral elkevert lisztet és a sót. Összedagasztjuk a tésztát, amíg szépen simára összeáll. Puha, lágyabb tészta kell, hogy legyen. Ha szükséges kis liszttel korrigálhatjuk még.101_3037_2

Enyhén lisztezett felületen vékony, téglalap formára kinyújtjuk. 101_3038_2

Rákenjük a kihűlt pudingot, és egyenletesen elsimítjuk rajta. Majd a szélesebb oldalánál feltekerjük és kb. 1,5 cm vastag szeletekre felvágjuk. 101_3040_2

A csigákat rögtön sütőpapíros tepsire fektetjük.101_3043_2

180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt világosbarnára megsütjük. 101_3044_2

Még forrón meghintjük porcukorral és rácson hagyjuk kihűlni.101_3046_2

"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 
fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!