Hozzávalók:
Tésztához:
- 250g túró
- 80g cukor
- kb. 1dl tej
- 50g olvasztott vaj / olaj
- 1db tojás
- 500g liszt
- csipet só
- 1 cs. sütőpor
Töltelékhez:
- 2 cs. vaníliás pudingpor
- 7dl tej
- cukor ízlés szerint
- 1 kiskanál fahéj
Elkészítés:
Először a pudingot készítjük el, hogy legyen ideje majd közben kihűlni. 6 dl tejet felteszünk melegedni. A pudingport a fahéjjal és cukorral elkeverjük és az 1 dl tejjel simára kikeverjük. Ha felforrt a tej, beleöntjük és sűrűre főzzük. Majd többször átkevergetve hagyjuk kihűlni.
A tésztához a túrót a cukorral kikeverjük, aztán belekeverjük a tejet, vajat, tojást, végül a sütőporral elkevert lisztet és a sót. Összedagasztjuk a tésztát, amíg szépen simára összeáll. Puha, lágyabb tészta kell, hogy legyen. Ha szükséges kis liszttel korrigálhatjuk még.
Enyhén lisztezett felületen vékony, téglalap formára kinyújtjuk.
Rákenjük a kihűlt pudingot, és egyenletesen elsimítjuk rajta. Majd a szélesebb oldalánál feltekerjük és kb. 1,5 cm vastag szeletekre felvágjuk.
A csigákat rögtön sütőpapíros tepsire fektetjük.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt világosbarnára megsütjük.
Még forrón meghintjük porcukorral és rácson hagyjuk kihűlni.
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: