Betty hobbi konyhája

Kovászos túrós sajtos stanglik

Hozzávalók:

  • 1 ek. kovász (kb. 50g)
  • 250g túró (soványabb, krémesebb fajta)
  • 250g liszt (bátran variálhatjuk, nálam van benne tk. tönköly és fehér tönköly)
  • 125g olvasztott vaj
  • 10g só

Tetejére:

  • 1 tojás
  • reszelt sajt

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit alaposan összedagasztjuk, hogy teljesen sima, közepesen kemény, de még jól kezelhető tésztát kapjunk. (Nekem nagyon krémes volt a túró, így pont tökéletes lett mindjárt az állaga… De ha túl kemény lenne, egy kis tejföllel korrigálhatjuk)

Egy tálba rakjuk a tésztát, letakarva pihentetjük néhány órát (akár egy éjszakát is hagyhatjuk-csak még jobb lesz😉).  

Majd enyhén lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk. Itt célszerű mindjárt sütőpapírral bélelt tepsibe tenni. Tetejét lekenjük egy kissé felvert tojással és megszórjuk reszelt sajttal. Majd tetszés szerinti nagyságú csíkokat/stanglikat vágunk egy pizzavágóval. Végül kicsit széthúzzuk egymástól a csíkokat, nem kell nagy távolság, nem nőnek olyan nagyot… 

180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.

Köszönöm az ötletet Szabó Kingának!! 🙂 

Ugyanez máskor:

Ők is elkészítették:

Nagy Viktória

Iványi Hajni

"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 
fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!