Hozzávalók:
- 150g kovászos öregtészta
- 150g natúr joghurt
- kb. 1,5-2dl tej
- 10g élesztő
- 450g liszt (lehet variálni -nálam most 150 tk. és 300g fehér tönköly-)
- 20g burgonyapehely (elhagyható)
- kb. 10-15g só
- 30g olvasztott vaj
Töltelék:
- ízlés szerint pizzaszósz
- sonka / kolbász
- reszelt sajt
Elkészítés:
Az öregtésztát alaposan elkeverjük a meglangyosított joghurttal elkevert tejben, hozzáadjuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. Majd hozzákeverjük a lisztet, burgonyapelyhet, a sót és elkezdjük dagasztani. A végefelé öntjük csak hozzá az olvasztott zsiradékot és puhább, közepesen lágyabb tésztát dagasztunk belőle. Ha szükséges, kis tejjel vagy liszttel korrigálhatjuk még. Belisztezve, letakarva pihentetjük, amíg kb. a duplájára kel, közben egyszer kb. félidőben átgyúrjuk a tésztát.
Enyhén lisztezett felületen 8 egyforma darabba vágjuk, és mindegyiket hosszúkás formára kinyújtjuk.
!! Figyeljünk, hogy ne legyen túl lisztes a tészta, különben nem tudjuk rendesen összecsípni és szétnyílik sütés közben!!
Minden kinyújtott darab közepére rakunk a töltelékből és két helyen összecsípjük a tésztát, hogy a két vége és a közepe nyitott maradjon.
Letakarva pihentetjük kb. 30-60 percet, majd 200 fokra előmelegített gőzös sütőbe sütjük 10 percig, majd gőz nélkül 180 fokon további kb. 15-20perc alatt készre sütjük. Végül rácson hagyjuk kihűlni.
Megjegyzés:
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: