Betty hobbi konyhája

Pizzás ladikok

Hozzávalók:

  • 150g kovászos öregtészta
  • 150g natúr joghurt
  • kb. 1,5-2dl tej
  • 10g élesztő
  • 450g liszt (lehet variálni -nálam most 150 tk. és 300g fehér tönköly-)
  • 20g burgonyapehely (elhagyható)
  • kb. 10-15g só
  • 30g olvasztott vaj

Töltelék:

  • ízlés szerint pizzaszósz
  • sonka / kolbász
  • reszelt sajt

Elkészítés:

Az öregtésztát alaposan elkeverjük a meglangyosított joghurttal elkevert tejben, hozzáadjuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. Majd hozzákeverjük a lisztet, burgonyapelyhet, a sót  és elkezdjük dagasztani. A végefelé öntjük csak hozzá az olvasztott zsiradékot és puhább, közepesen lágyabb tésztát dagasztunk belőle. Ha szükséges, kis tejjel vagy liszttel korrigálhatjuk még. Belisztezve, letakarva pihentetjük, amíg kb. a duplájára kel, közben egyszer kb. félidőben átgyúrjuk a tésztát.

Enyhén lisztezett felületen 8 egyforma darabba vágjuk, és mindegyiket hosszúkás formára kinyújtjuk.

!! Figyeljünk, hogy ne legyen túl lisztes a tészta, különben nem tudjuk rendesen összecsípni és szétnyílik sütés közben!!

Minden kinyújtott darab közepére rakunk a töltelékből és két helyen összecsípjük a tésztát, hogy a két vége és a közepe nyitott maradjon.

Letakarva pihentetjük kb. 30-60 percet, majd 200 fokra előmelegített gőzös sütőbe sütjük 10 percig, majd gőz nélkül 180 fokon további kb. 15-20perc alatt készre sütjük. Végül rácson hagyjuk kihűlni. 

 

Megjegyzés: 

Kovász ill. kovászos öregtészta hiányában természetesen elkészíthető normál élesztős öregtésztával is. 
Illetve ha az sincs, az élesztő mennyiségét 10 grammal növelve is elkészíthetjük.
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 
fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!