Hozzávalók:
- 100g kovászos öregtészta
- 250ml tejszín
- 80g barna cukor
- 10g élesztő
- 2db tojássárga
- 1db vaníliarúd kikapart magja
- 450g liszt
- csipet só
- 40g olvasztott vaj
- 100g csoki lencse
Tetejére:
- 1db tojás
Elkészítés:
~ Az öregtésztát alaposan elkeverjük a meglangyosított tejszínben, hozzáadjuk a cukrot, az élesztőt és hagyjuk felfutni. Majd hozzákeverjük a lisztet, sót és elkezdjük dagasztani. A végefelé öntjük csak hozzá az olvasztott zsiradékot és puhább, közepesen lágyabb tésztát dagasztunk belőle. Ha szükséges, kis tejjel vagy liszttel korrigálhatjuk még. Legvégén adjuk csak hozzá a csokit, amit néhány mozdulattal belekeverünk, annyira hogy nagyjából mindenhol el legyen osztva az egész tésztában.
~ Belisztezve, letakarva pihentetjük, amíg kb. a duplájára kel, közben egyszer kb. félidőben átgyúrjuk a tésztát.
~ Majd 12 egyforma darabba vágjuk, gombócokat formázunk belőlük és sütőpapíros tepsire pakoljuk, letakarva pihentetjük kb. 30-60 percet.
~ Végül lekenjük egy kissé felvert tojással és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
Megjegyzés:
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: