Hozzávalók:
Előtészta
- 100g kovász
- 100g víz
- 100g rétesliszt
Pogácsatészta:
- egész előtészta
- 2 dl tej
- 2 db tojás
- 450g liszt (nálam most 150g tk. és 300g fehér tönköly)
- kb. 10-15g só
- 50g olvasztott zsír
- egy kisebb fej káposzta, megpárolva, ízlés szerint fűszerezve
Elkészítés:
A hűtőben (vagy konyhapulton) pihenő kovászból kimérünk 100g-ot, kikeverjük a vízzel, majd a lisztet is belekeverjük. Folpackkal letakarva konyhapulton hagyjuk 10-12 órát.
Majd belekeverjük a tejet, tojást, hozzáadjuk a lisztet, sót és elkezdjük dagasztani. Vége felé öntjük csak hozzá az olvasztott zsiradékot. Jól kidagasztjuk, lágyabb, puha, selymes állagú tésztát kapunk. Ha szükséges, korrigáljuk egy kis liszttel vagy tejjel.
Lisztezett tálba tesszük, letakarva pihentetjük kb. 1 órát, ill. amíg szemmel láthatóan növekedésnek indul.
Majd kinyújtjuk, elosztjuk rajta a kihűlt káposztát és meghajtogatjuk. A hajtogatást 3-szor kb. 30 percenként ismételjük meg.
Kinyújtjuk kb. 1,5 cm vastagra, tetejét bekockázzuk és tetszés szerint kiszaggatjuk a pogácsákat, vagy egyszerűen csak kockákra vágjuk fel, sütőpapíros tepsire pakoljuk és ismét pihentetjük. Végül lekenjük a tetejüket egy kissé felvert tojással.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük.
Ugyanez máskor:
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: