Ezt a receptet a Facebook-on láttam meg a lenti videón. Már elsőre lenyűgözött az a puha foszlósság, amit a videón is látni lehet… és valóban olyan! Rendszeresen készítem, nagyon szeretjük… 😉 Csupán kisebb változtatások történtek az én verziómban… 😉 Dupláztam a mennyiséget, 1 tojással és kevesebb vajjal készítem. Hozzávalók:
- 240g víz
- 1cs. porélesztő
- 40g cukor
- 10g só
- 60g tejpor
- 1db tojás
- 500g kenyérliszt
- 50g puha vaj
Elkészítés:
A vízben elkeverjük az élesztőt, a cukrot, a sót és a tejport. Hozzáadjuk a tojást, azt is elkeverjük. Majd a lisztet hozzáöntve elkezdjük dagasztani. A videón kézzel dagaszt, én simán a géppel dagasztom. A tészta nagyon ragadós és lágy! Amikor már jól összeállt, hozzáadjuk a puha vajat. Kézzel dagasztásra ír 15 percet, géppel azért ez kevesebb… Cipót formázva vékonyan kiolajozott tálba tesszük, letakarjuk és duplára kelesztjük. Nagyon jó puha a tészta, olyan mint hab, ahogy megfogjuk. Lisztezett lapon szoktam darabolni és formázni. Formázva letakarva megint a duplájára kelesztjük. Lekenjük egy kissé felvert tojással és 175 fokon 15-20 perc alatt megsütjük.
#فيديو: طريقة تحضير خبز الحليب الخفيف!
Közzétette: شارك – شبكة قدس الإخبارية – 2017. július 4., kedd
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: