Betty hobbi konyhája

Pihe puha zsemle

Ezt a receptet a Facebook-on láttam meg a lenti videón. Már elsőre lenyűgözött az a puha foszlósság, amit a videón is látni lehet… és valóban olyan! Rendszeresen készítem, nagyon szeretjük… 😉 Csupán kisebb változtatások történtek az én verziómban… 😉 Dupláztam a mennyiséget, 1 tojással és kevesebb vajjal készítem. Hozzávalók:

  • 240g víz
  • 1cs. porélesztő
  • 40g cukor
  • 10g só
  • 60g tejpor
  • 1db tojás
  • 500g kenyérliszt
  • 50g puha vaj

Elkészítés:

A vízben elkeverjük az élesztőt, a cukrot, a sót és a tejport. Hozzáadjuk a tojást, azt is elkeverjük. Majd a lisztet hozzáöntve elkezdjük dagasztani. A videón kézzel dagaszt, én simán a géppel dagasztom. A tészta nagyon ragadós és lágy! Amikor már jól összeállt, hozzáadjuk a puha vajat. Kézzel dagasztásra ír 15 percet, géppel azért ez kevesebb…  Cipót formázva vékonyan kiolajozott tálba tesszük, letakarjuk és duplára kelesztjük. Nagyon jó puha a tészta, olyan mint hab, ahogy megfogjuk. Lisztezett lapon szoktam darabolni és formázni. Formázva letakarva megint a duplájára kelesztjük. Lekenjük egy kissé felvert tojással és 175 fokon 15-20 perc alatt megsütjük.

#فيديو: طريقة تحضير خبز الحليب الخفيف!

Közzétette: ‎شارك – شبكة قدس الإخبارية‎ – 2017. július 4., kedd

 

Ugyanez máskor:

 

"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 
fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!