Hozzávalók (18cm formához):
“Tésztához”:
- 100g mézeskalács
- 50g darált mogyoró/mandula
- 10g cukrozatlan kakaópor
- 50g puha vaj
- 50g lekvár
Krémhez:
- 250g mascarpone
- cukor ízlés szerint
- 250g natúr joghurt
- 6 lap zselatin
Tetejére:
- kb. 300g vegyes gyümölcs
- kevés csoki megcsíkozni (elhagyható)
Elkészítés:
~ Ha fagyasztott gyümölcsöt használunk, időben vegyük ki, hagyjuk kiengedni és alaposan csöpögtessük/törölgessük le. Ha friss a gyümölcs, csak mossuk meg és lehetőség szerint töröljük szárazra.
~ A mézeskalácsot késes aprítóval finomra őröljük (akár le is lehet darálni, nem kell, hogy liszt finomságú legyen).
Hozzáadjuk a többi anyagot és kézzel jól összedolgozzuk, hogy alaposan elvegyüljön minden.
Majd egy tortaformát kivajazunk, vagy sütőpapírral kibélelünk, és az aljában egyenletes simára elnyomogatjuk a masszát.
~ A krémhez: a zselatint hideg vízbe áztatjuk néhány percre. Közben a mascarpone-t simára keverjük a cukorral. A joghurtot meglangyosítjuk. A zselatint kinyomkodjuk és teljesen simára keverjük a langyos joghurtban. Majd folyamatos keverés közben lassan a mascarponekrémhez csurgatjuk. Végül a kekszes alapra öntjük, a tetejét nagyjából elsimítjuk és hűtőbe tesszük néhány órára.
~ Ha jól megdermedt a krém, elosztjuk a tetején a gyümölcsöt.
~ Tetszés szerint egy kis olvasztott csokival becsíkozhatjuk a tetejét vagy akár zselatinnal is bevonhatjuk.
~ Néhány órát még ajánlatos hűteni, mielőtt felvágjuk, de akár egy éjszakát is hagyhatjuk… ha kibírjuk… 😉
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: