Betty hobbi konyhája

Diós gyümölcsös muffin mascarpone-krémmel

Igazából muffin-nak indultak, aztán megláttam a fiókban ezt a(z elfeledett, régebben vásárolt) kis dobozformát, így inkább ebbe kanalaztam a már készre kevert tésztát.  Ne tévesszen meg senkit, normális muffin-formában vagy bármilyen szilikonos kis formában ugyanúgy elkészíthető!

Hozzávalók:

  • 2db tojás
  • 2,5dl tej
  • 0,5dl olaj (vagy olvasztott vaj)
  • 60g darált dió
  • 40g zabpehely
  • 250g liszt (nálam most 150g graham és 100g durum)
  • 150g cukor (nálam nyírfacukor)
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 0,5 kiskanál szódabikarbóna
  • kb. 300g vegyes bogyós gyümölcs

Tetejére:

  • 150g mascarpone
  • cukor ízlés szerint
  • 150g habtejszín
  • 0,5cs. habfixáló

Elkészítés:

~ A sütőt 180 fokra bekapcsoljuk.

~ A tojást kissé felverjük, hozzákeverjük a tejet és az olajat. 

~ Majd hozzáadjuk a száraz anyagokat, és egyneműre keverjük az egészet, de ne keverjük már túl sokáig, éppen csak amíg elvegyülnek az anyagok. 

~ Papírformába töltjük a masszát, tetején elosztjuk a gyümölcsöt és betoljuk az előmelegített sütőbe. Kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. (Tűpróbával ajánlott ellenőrizni!) 

~ Közben a mascarpone-t kikeverjük ízlés szerinti mennyiségű cukorral. A habtejszínt a fixálóval felverjük, és óvatosan beleforgatjuk a mascarpone-hoz.

~ Ha kihűlt a tészta, tetszés szerint megdíszítjük a tetejüket a krémmel… vagy habzsákból kinyomva, vagy akár rá is kenhetjük. 

"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 
fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!