Igazából muffin-nak indultak, aztán megláttam a fiókban ezt a(z elfeledett, régebben vásárolt) kis dobozformát, így inkább ebbe kanalaztam a már készre kevert tésztát. Ne tévesszen meg senkit, normális muffin-formában vagy bármilyen szilikonos kis formában ugyanúgy elkészíthető!
Hozzávalók:
- 2db tojás
- 2,5dl tej
- 0,5dl olaj (vagy olvasztott vaj)
- 60g darált dió
- 40g zabpehely
- 250g liszt (nálam most 150g graham és 100g durum)
- 150g cukor (nálam nyírfacukor)
- 0,5 csomag sütőpor
- 0,5 kiskanál szódabikarbóna
- kb. 300g vegyes bogyós gyümölcs
- 150g mascarpone
- cukor ízlés szerint
- 150g habtejszín
- 0,5cs. habfixáló
Elkészítés:
~ A sütőt 180 fokra bekapcsoljuk.
~ A tojást kissé felverjük, hozzákeverjük a tejet és az olajat.
~ Majd hozzáadjuk a száraz anyagokat, és egyneműre keverjük az egészet, de ne keverjük már túl sokáig, éppen csak amíg elvegyülnek az anyagok.
~ Papírformába töltjük a masszát, tetején elosztjuk a gyümölcsöt és betoljuk az előmelegített sütőbe. Kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. (Tűpróbával ajánlott ellenőrizni!)
~ Közben a mascarpone-t kikeverjük ízlés szerinti mennyiségű cukorral. A habtejszínt a fixálóval felverjük, és óvatosan beleforgatjuk a mascarpone-hoz.
~ Ha kihűlt a tészta, tetszés szerint megdíszítjük a tetejüket a krémmel… vagy habzsákból kinyomva, vagy akár rá is kenhetjük.
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: