Betty hobbi konyhája

Áfonyás zabkeksz

Hozzávalók:

  • 75g zabpehely
  • 75g durumliszt
  • 150g teljes kiőrlésű tönkölyliszt(vagy tk. búza vagy grahamliszt)
  • 75g nyírfacukor (lehet sima cukor is vagy barna is) /aki édesebben szereti, rakhat nyugodtan 100g-ot is/
  • csipet só
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 1/2 kiskanál szódabikarbóna
  • 100g puha vaj
  • 1db tojás
  • 100g aszalt áfonya

Elkészítés:

A zabpelyhet egy száraz serpenyőben néhány perc alatt illatosra pirítjuk. Félrerakjuk és hagyjuk kihűlni.

Először a száraz anyagokat keverjük össze, majd hozzáadjuk a puha vajat, a tojást és összedolgozzuk a tésztát. Legvégén adjuk csak hozzá a gyümölcsöt. Ha nagyon nem akar összeállni, egy icipici tejjel vagy tejföllel lazíthatjuk a tésztát. De vigyázzunk, tényleg nagyon kevés is elég! Cipóra gyúrjuk, formázzuk és fóliába csomagolva hűtőbe rakjuk kb. fél órára. 

Majd enyhén lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk és kiszaggatjuk a kekszeket. Sütőpapíros tepsire pakoljuk

és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt megsütjük.

Ugyanez máskor:

"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 
fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!