Hozzávalók:
- 75g zabpehely
- 75g durumliszt
- 150g teljes kiőrlésű tönkölyliszt(vagy tk. búza vagy grahamliszt)
- 75g nyírfacukor (lehet sima cukor is vagy barna is) /aki édesebben szereti, rakhat nyugodtan 100g-ot is/
- csipet só
- 1 kiskanál sütőpor
- 1/2 kiskanál szódabikarbóna
- 100g puha vaj
- 1db tojás
- 100g aszalt áfonya
Elkészítés:
A zabpelyhet egy száraz serpenyőben néhány perc alatt illatosra pirítjuk. Félrerakjuk és hagyjuk kihűlni.
Először a száraz anyagokat keverjük össze, majd hozzáadjuk a puha vajat, a tojást és összedolgozzuk a tésztát. Legvégén adjuk csak hozzá a gyümölcsöt. Ha nagyon nem akar összeállni, egy icipici tejjel vagy tejföllel lazíthatjuk a tésztát. De vigyázzunk, tényleg nagyon kevés is elég! Cipóra gyúrjuk, formázzuk és fóliába csomagolva hűtőbe rakjuk kb. fél órára.
Majd enyhén lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk és kiszaggatjuk a kekszeket. Sütőpapíros tepsire pakoljuk
és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt megsütjük.
Ugyanez máskor:
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: