Betty hobbi konyhája

Tejes kiflik

Hozzávalók(12db-hoz):

  • 3,5dl tej
  • 30g cukor/barna cukor
  • 20g friss élesztő
  • 200g kenyérliszt
  • 400g finomliszt
  • 50g olvasztott vaj
  • kb. 10-15g só
  • szükség szerint kevés víz

Elkészítés:

A meglangyosított tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. Hozzáadjuk a többi anyagot és alaposan kidagasztjuk a tésztát. Közepes keménységű, inkább lágyabb felé hajló kell, hogy legyen az állaga. Ha szükséges, itt még korrigálhatjuk egy kis vízzel. Vékonyan belisztezve, letakarva pihentetjük, amíg a duplájára kel.

Majd vékonyan lisztezett felületen 12 részre osztjuk.

Minden darabot vékony kb. “körte” formára kinyújtunk és a szélesebb oldalánál feltekerjük.

Itt én még egy kicsit meg szoktam sodorni a kifliket, hogy rendesen összeálljon és a két végén elvékonyodva szép formásak legyenek. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, egymástól távolabbra. Letakarva pihentetjük, amíg közel a duplájára megkelnek. 

Lespricceljük hideg vízzel

és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük,

sütőből kivéve ismét megspricceljük, végül rácson hagyjuk kihűlni.

 

Ugyanez máskor:

"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 
fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!