Hozzávalók(12db-hoz):
- 3,5dl tej
- 30g cukor/barna cukor
- 20g friss élesztő
- 200g kenyérliszt
- 400g finomliszt
- 50g olvasztott vaj
- kb. 10-15g só
- szükség szerint kevés víz
Elkészítés:
A meglangyosított tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. Hozzáadjuk a többi anyagot és alaposan kidagasztjuk a tésztát. Közepes keménységű, inkább lágyabb felé hajló kell, hogy legyen az állaga. Ha szükséges, itt még korrigálhatjuk egy kis vízzel. Vékonyan belisztezve, letakarva pihentetjük, amíg a duplájára kel.
Majd vékonyan lisztezett felületen 12 részre osztjuk.
Minden darabot vékony kb. “körte” formára kinyújtunk és a szélesebb oldalánál feltekerjük.
Itt én még egy kicsit meg szoktam sodorni a kifliket, hogy rendesen összeálljon és a két végén elvékonyodva szép formásak legyenek. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, egymástól távolabbra. Letakarva pihentetjük, amíg közel a duplájára megkelnek.
és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük,
sütőből kivéve ismét megspricceljük, végül rácson hagyjuk kihűlni.
Ugyanez máskor:
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: