Betty hobbi konyhája

Joghurtos sajtos kiflik

Hozzávalók:

  • 200g natúr joghurt
  • kb. 180-200g víz
  • 20g cukor
  • 15g friss élesztő
  • 600g liszt (nálam most felesben sima finomliszt és kenyérliszt)
  • kb. 10-15g só
  • 60g puha vaj

Tetejére:

  • kevés tej
  • reszelt sajt

Elkészítés:

A joghurtot a vízzel elkeverjük, langyosra melegítjük, belekeverjük a cukrot, az élesztőt és hagyjuk néhány percet, amíg az élesztő beindul.

Hozzáadjuk a lisztet, sót és elkezdjük dagasztani. Végül a vajat is hozzáadva egy sima, puha, lágyabb tésztát dagasztunk belőle.

Lisztezett tálban letakarva pihentetjük, amíg a duplájára kel.

Majd egy kissé lisztezett felületen kör alakúra, kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, éles késsel vagy pizzavágóval 12-16 részre osztjuk a tésztát. A körcikkek külső széleit középen kb. 1cm-re bevágjuk és a vágásokat kissé széthúzva, befelé föltekerjük a tésztát, hasonlóan mint itt.

Mindjárt sütőpapíros tepsire rakosgatjuk, letakarva pihentetjük, amíg közel a duplájára kelnek. 

Tetejüket lekenjük egy kis tejjel és megszórjuk reszelt sajttal.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.

Receptötlet: szeretetrehangoltan

 

Ugyanez máskor:

 

"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 
fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!