Hozzávalók:
- 200g natúr joghurt
- kb. 180-200g víz
- 20g cukor
- 15g friss élesztő
- 600g liszt (nálam most felesben sima finomliszt és kenyérliszt)
- kb. 10-15g só
- 60g puha vaj
Tetejére:
- kevés tej
- reszelt sajt
Elkészítés:
A joghurtot a vízzel elkeverjük, langyosra melegítjük, belekeverjük a cukrot, az élesztőt és hagyjuk néhány percet, amíg az élesztő beindul.
Hozzáadjuk a lisztet, sót és elkezdjük dagasztani. Végül a vajat is hozzáadva egy sima, puha, lágyabb tésztát dagasztunk belőle.
Lisztezett tálban letakarva pihentetjük, amíg a duplájára kel.
Majd egy kissé lisztezett felületen kör alakúra, kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, éles késsel vagy pizzavágóval 12-16 részre osztjuk a tésztát. A körcikkek külső széleit középen kb. 1cm-re bevágjuk és a vágásokat kissé széthúzva, befelé föltekerjük a tésztát, hasonlóan mint itt.
Mindjárt sütőpapíros tepsire rakosgatjuk, letakarva pihentetjük, amíg közel a duplájára kelnek.
Tetejüket lekenjük egy kis tejjel és megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.
Receptötlet: szeretetrehangoltan
Ugyanez máskor:
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: