Betty hobbi konyhája

Mézes keksz (hasonló mint a Mese keksz)

Ezt a fantasztikus kekszet ildi KOKKI oldalán láttam, és rögtön tudtam, hogy ilyen nekem is kell… 🙂 Egyrészt a keksz miatt, másrészt pedig a mintázata is nagyon megfogott. (Ilyen nyomdázót az Amazon-on _is_ lehet rendelni, ott moon cake néven lehet megtalálni)

Nagyon nagyon finom, ropogós és ízletes, nekem személy szerint sokkal jobban ízlik, mint a normális mézeskalács…..

Hozzávalók:

  • 320g liszt
  • 100g barna cukor
  • 1 jó tele evőkanál mézeskalács fűszer
  • 1/2 kiskanál kardamom
  • csipet só
  • 80g méz
  • 140g vaj
  • 2db tojássárga

Bevonáshoz:

  • étcsoki vagy tortabevonó

Elkészítés:

~ Először a száraz hozzávalókat keverjük össze.

~ A mézet egy picikét meglangyosítottam, épp csak annyira, hogy jó folyós legyen. Ebbe mehet a vaj és a tojássárga, majd a lisztes keverék. Alaposan összegyúrjuk, hogy szép egyenletes sima legyen. Alufóliába csomagolva hűtőbe rakjuk egy éjszakára. 

~ Hűtőből kivéve elég kemény, ezért célszerű egy kicsit kint hagyni szobahőn nyújtás előtt.

~ Lisztezett felületen kb. 4-5 mm vékonyra kinyújtjuk a tésztát, tetszés szerinti formával kiszúrjuk és nyomdázzuk. Mindjárt sütőpapíros tepsire pakoljuk és még kb. 2 órára hűtőbe rakjuk.

~ 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük, éppen csak, hogy színt kapjon a széle.

~ Ha kihűltek, olvasztott csokiba mártjuk az alsó oldalukat.

Ugyanez máskor:

"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 
fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. János Romfa says:

    Kedves Betty!
    Kb. hány darab lett ebből a mennyiségből?


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!