Ezt a fantasztikus kekszet ildi KOKKI oldalán láttam, és rögtön tudtam, hogy ilyen nekem is kell… 🙂 Egyrészt a keksz miatt, másrészt pedig a mintázata is nagyon megfogott. (Ilyen nyomdázót az Amazon-on _is_ lehet rendelni, ott moon cake néven lehet megtalálni)
Nagyon nagyon finom, ropogós és ízletes, nekem személy szerint sokkal jobban ízlik, mint a normális mézeskalács…..
Hozzávalók:
- 320g liszt
- 100g barna cukor
- 1 jó tele evőkanál mézeskalács fűszer
- 1/2 kiskanál kardamom
- csipet só
- 80g méz
- 140g vaj
- 2db tojássárga
Bevonáshoz:
- étcsoki vagy tortabevonó
Elkészítés:
~ Először a száraz hozzávalókat keverjük össze.
~ A mézet egy picikét meglangyosítottam, épp csak annyira, hogy jó folyós legyen. Ebbe mehet a vaj és a tojássárga, majd a lisztes keverék. Alaposan összegyúrjuk, hogy szép egyenletes sima legyen. Alufóliába csomagolva hűtőbe rakjuk egy éjszakára.
~ Hűtőből kivéve elég kemény, ezért célszerű egy kicsit kint hagyni szobahőn nyújtás előtt.
~ Lisztezett felületen kb. 4-5 mm vékonyra kinyújtjuk a tésztát, tetszés szerinti formával kiszúrjuk és nyomdázzuk. Mindjárt sütőpapíros tepsire pakoljuk és még kb. 2 órára hűtőbe rakjuk.
~ 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük, éppen csak, hogy színt kapjon a széle.
~ Ha kihűltek, olvasztott csokiba mártjuk az alsó oldalukat.
Ugyanez máskor:
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Az 5cm-es formával készítve kb. 32db.
Kedves Betty!
Kb. hány darab lett ebből a mennyiségből?