Olyan sokszor láttam már az interneten ezt a kekszet, de ezelőtt még sose hallottam róla…🤔 ezért is hajtott a kíváncsiság, hogy elkészítsem…😎 Hát meg kell mondjam, amilyen egyszerű, olyan finom…😍 Elolvastam néhány receptet, amik hozzáteszem eléggé hasonlóak, és végül ez lett a befutó. Épp csak kevesebb cukrot tettem bele, + sót, a margarint vajra cseréltem, feleztem a sütőport és nem ujjnyira nyújtottam…😉
Hozzávalók:
- 500g liszt
- csipet só
- 100g zsír
- 150g vaj
- 175g cukor
- 1/2 csomag sütőpor
- 1db tojás
- 1db tojás sárgája
- reszelt citromhéj ( nekem most narancs volt itthon, így azt tettem bele)
Tetejére:
- 1db tojásfehérje
- kb.75-75g apróra vágott/tört dió és cukor( nálam barna) keveréke
Elkészítés:
Először a lisztet összemorzsoljuk a vajjal és a zsírral. Aztán hozzáadjuk a többi anyagot és sima egynemű tésztát gyúrunk belőle, majd letakarva 1-2 órára hűvösre tesszük.
Aztán enyhén lisztezett felületen kb. ujjnyi vastagságúra (én annál picit vékonyabbra) kinyújtjuk, tetszés szerinti formákkal kiszaggatjuk.
Tetejüket lekenjük a megmaradt fehérjével és a tojásos oldalukat bemártjuk a cukros-diós keverékbe. Majd a diós résszel felfelé tepsibe pakoljuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. Éppen csak amíg kezd színt kapni a széle, a tészta még egész puha, de ez normális! Ahogy hűl a levegőn, úgy lesz keményebb.
Teljesen kihűlve kívül ropogós, belül omlós.
Ugyanez máskor:
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: