Betty hobbi konyhája

Preckedli

Olyan sokszor láttam már az interneten ezt a kekszet, de ezelőtt még sose hallottam róla…🤔 ezért is hajtott a kíváncsiság, hogy elkészítsem…😎  Hát meg kell mondjam, amilyen egyszerű, olyan finom…😍 Elolvastam néhány receptet, amik hozzáteszem eléggé hasonlóak, és végül ez lett a befutó. Épp csak kevesebb cukrot tettem bele, + sót, a margarint vajra cseréltem, feleztem a sütőport és nem ujjnyira nyújtottam…😉

Hozzávalók:

  • 500g liszt
  • csipet só
  • 100g zsír
  • 150g vaj
  • 175g cukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1db tojás
  • 1db tojás sárgája 
  • reszelt citromhéj ( nekem most narancs volt itthon, így azt tettem bele)

Tetejére:

  • 1db tojásfehérje
  • kb.75-75g apróra vágott/tört dió és cukor( nálam barna) keveréke

Elkészítés:

Először a lisztet összemorzsoljuk a vajjal és a zsírral. Aztán hozzáadjuk a többi anyagot és sima egynemű tésztát gyúrunk belőle, majd letakarva 1-2 órára hűvösre tesszük.

Aztán enyhén lisztezett felületen kb. ujjnyi vastagságúra (én annál picit vékonyabbra) kinyújtjuk, tetszés szerinti formákkal kiszaggatjuk.

Tetejüket lekenjük a megmaradt fehérjével és a tojásos oldalukat bemártjuk a cukros-diós keverékbe. Majd a diós résszel felfelé tepsibe pakoljuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. Éppen csak amíg kezd színt kapni a széle, a tészta még egész puha, de ez normális! Ahogy hűl a levegőn, úgy lesz keményebb.

Teljesen kihűlve kívül ropogós, belül omlós.

Ugyanez máskor:

"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 
fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!