Betty hobbi konyhája

Fahéjas csomó

Hozzávalók:

  • 2,75dl tej
  • 90g cukor
  • 20g friss élesztő 
  • 1db tojás 
  • 600g liszt
  • csipet só 
  • 60g zsír (vagy 90g vaj) 

Töltelék:

  • kb. 50g olvasztott vaj
  • 2 ek. őrölt fahéj ízlés szerinti cukorral keverve

Elkészítés:

A langyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és állni hagyjuk 5-10 percig, amíg felfut.

Aztán belekeverjük a tojást, hozzáadjuk a lisztet, sót és elkezdjük dagasztani. Amikor már szépen összeállt, hozzáadjuk a puha szobahőmérsékletű zsiradékot és egy közepes keménységű sima tésztát dagasztunk belőle. Vékonyan belisztezve, letakarva hagyjuk duplájára kelni.

Majd lisztezett munkalapon vékony téglalap formára kinyújtjuk. Bekenjük az olvasztott vajjal és megszórjuk a fahéjas cukorral.

A szélesebb oldalát 1/3 részig behajtjuk, ezt is lekenjük egy kis olvasztott vajjal. Majd erre ráhajtjuk a tészta másik oldalát, így egy 3 rétegű keskeny téglalapot kapunk. Én egy kicsit megsodortam még a sodrófával, hogy egyenletes legyen…

Majd hosszában csíkokra vágjuk és a hüvelykujjunkra tekergetve felcsavarjuk, a végét aláhajtjuk és sütőpapíros tepsire rakjuk.

Letakarva pihentetjük még kb. 20-30 percet, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Még forrón meghintjük porcukorral és rácson hagyjuk kihűlni.

Receptötlet: Zimtknoten

"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 
fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!