Betty hobbi konyhája

Ecetes sajtos sós rudak

Hozzávalók:

  • 500g liszt
  • 100g reszelt sajt (lehet füstölt is, nagyon jó ízt ad neki)
  • kb. 10-12g só
  • 100g zsír
  • 2 ek. ecet
  • kb. 330-350g tejföl 

Tetejére:

  • 1db tojás 
  • 1 mokkáskanál őrölt pirospaprika 
  • kb. 50g reszelt sajt
  • ízlés szerint kömény vagy egyéb magok 

Elkészítés:

~A lisztet, a sajtot és a sót összekeverjük. Hozzáadjuk a zsírt, az ecetet és a tejföl nagyobb részét, kb. 320g-ot először és elkezdjük összegyúrni a tésztát. Liszttípustól, a sajt zsírtartalmától függően változhat a tejföl mennyisége… Egy közepes keménységű, inkább kicsit puhább(de nem ragadós!) állagú tésztát gyúrjunk. Ennek megfelelően adagoljunk még tejfölt, ha szükséges.

~ Vékonyan lisztezett munkalapon kb. fél cm vékonyra kinyújtjuk. 

~ 1 tojást kikeverünk 1 mokkáskanálnyi őrölt pirospaprikával és megkenjük vele a kinyújtott tésztát, majd megszórjuk reszelt sajttal és/vagy ízlés szerint magokkal.

~ Tetszés szerint darabokra vágjuk, akár vékony stanglikra vagy téglalapokra, kisebbre vagy nagyobbra, ami éppen szimpatikus. Én most kis rombuszokat vágtam… Lehet egy jó éles késsel is, de nagyon jó egy pizzavágó vagy derelyevágó is. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk.

~ 190 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp: a tészta rögtön a begyúrás után már nyújtható! Viszont ha úgy jön ki, nyugodtan elrakhatjuk 1-2 órára a hűtőbe, ill. akár egy éjszakára is.

Ugyanez máskor:

"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 
fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!