Hozzávalók:
Tészta:
- 50g vaj
- 2 ek. méz
- 2db tojás
- 125g cukor
- 2 ek. kakaópor (cukor nélkül)
- 450g liszt
- 1 kk. szódabikarbóna
- csipet só
Krém:
- 1 cs. vaníliás pudingpor
- 1 cs. puncs pudingpor
- 2 x 3,5dl tej
- cukor ízlés szerint
- 200g vaj
- kevés rum vagy aroma
Tetejére:
- 3 ek. víz
- 3 ek. kakaópor
- 2 ek. olaj
- 100g cukor
- 140g vaj
Elkészítés:
A vajat összemelegítjük a mézzel, a tojással és a cukorral.
A lisztet elkeverjük a sóval, a kakaóval és a szódabikarbónával, majd alaposan összegyúrjuk a langyosra hűlt mézes keverékkel.
3 egyenlő részre osztjuk, mindegyiket kinyújtjuk kb. egyforma nagyságúra és egyenként megsütjük zsírozott tepsi hátulján vagy sütőpapíron 180 fokos sütőben kb. 8-10 perc alatt.
A krémhez a pudingokat külön külön elkészítjük: A pudingport 0,5dl tejjel és ízlés szerinti cukorral simára keverjük, majd a 3dl forrásban lévő tejhez öntjük és folyamatosan kevergetjük, amíg besűrűsödik. Majd a tűzről levéve időnként átkeverve langyosra hűtjük. Így elkészítjük mind a két félét. A puncsosba keverünk egy kis rumot vagy aromát is. A vajat habosra keverjük és a langyosra hűlt pudingokhoz keverjük, felét a vaníliáshoz, másik felét a puncsoshoz értelemszerűen.
Még így kissé langyosan rákenjük az első tésztalapra a vaníliás krémet, rá ismét egy tészta, arra pedig a puncsos krém. A tetejére pedig rárakjuk a harmadik tésztalapot.
A csokibevonóhoz a vizet, olajat, cukrot és a kakaót közepes tűzön összemelegítjük, amíg a cukor teljesen elolvad benne. A tűzről levéve belekeverjük a vajat és mindjárt még így melegen/langyosan rákenjük a süti tetejére.
Egy éjszakát állni hagyjuk hűvös helyen, spájzban vagy hűtőben, akkor kellemesen megpuhul a tészta a krémtől. Tetszés szerint felszeletelve kínáljuk.
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: