Hozzávalók :
- 50g puha vaj
- 100g cukor (nálam barna nádcukor)
- 2db tojás
- 3db jó érett banán
- 250g liszt (lehet sima fehér is, de bátran variálhatjuk, én is kevertem teljes kiőrlésűvel)
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- csipet só
- 50g csoki ( ízlés szerint lehet táblás is aprítva -> viszont akkor az sütés közben elolvad, így nem nagyon lesz benne csokidarab; vagy sütésálló csokicsepp is_nálam ez került bele_)
- 50g dió (durvára vágva)
Elkészítés:
A puha vajat kikeverjük a cukorral, hozzákeverjük a tojásokat és az összenyomkodott banánt. Én nem szórakoztam különösebben a banánnal, ahogy kibontottam a héjából, mindjárt a kezemben kissé széttrancsíroztam, így tettem a többi anyaghoz, aztán a kézi mixerrel kissé körbe körbe mentem rajta és már el is keveredett benne. Aztán hozzáadjuk a sóval, sütőporral elkevert lisztet, és csak addig keverjük, amíg egynemű lesz.
Végül hozzáadjuk a csokit és a diót, és néhány mozdulattal belekeverjük, csak annyira hogy egyenletesen eloszlódjon benne.
Egy sütőpapírral bélelt püspökkenyér* formába öntjük, tetejét elsimítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 50-60 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával mindenképp ajánlatos ellenőrizni.
*a püspökkenyér forma, amiben ezt a mennyiséget sütöttem: 24 x 10 x 7cm
TIPP: Természetesen kihagyható a csoki vagy a dió, aki nem kedveli, ill. helyettesíthető is…
Ugyanez máskor:
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: