Betty hobbi konyhája

Banánkenyér csokival, dióval

Hozzávalók :

  • 50g puha vaj
  • 100g cukor (nálam barna nádcukor) 
  • 2db tojás
  • 3db jó érett banán
  • 250g liszt (lehet sima fehér is, de bátran variálhatjuk, én is kevertem teljes kiőrlésűvel)
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • csipet só
  • 50g csoki ( ízlés szerint lehet táblás is aprítva -> viszont akkor az sütés közben elolvad, így nem nagyon lesz benne csokidarab; vagy sütésálló csokicsepp is_nálam ez került bele_)
  • 50g dió (durvára vágva)

 

Elkészítés:

A puha vajat kikeverjük a cukorral, hozzákeverjük a tojásokat és az összenyomkodott banánt. Én nem szórakoztam különösebben a banánnal, ahogy kibontottam a héjából, mindjárt a kezemben kissé széttrancsíroztam, így tettem a többi anyaghoz, aztán a kézi mixerrel kissé körbe körbe mentem rajta és már el is keveredett benne. Aztán hozzáadjuk a sóval, sütőporral elkevert lisztet, és csak addig keverjük, amíg egynemű lesz.

Végül hozzáadjuk a csokit és a diót, és néhány mozdulattal belekeverjük, csak annyira hogy egyenletesen eloszlódjon benne.

Egy sütőpapírral bélelt püspökkenyér* formába öntjük, tetejét elsimítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 50-60 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával mindenképp ajánlatos ellenőrizni.

*a püspökkenyér forma, amiben ezt a mennyiséget sütöttem: 24 x 10 x 7cm

TIPP: Természetesen kihagyható a csoki vagy a dió, aki nem kedveli, ill. helyettesíthető is… 

Ugyanez máskor:

 

"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 
fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!