Hozzávalók:
- 550g liszt
- 10g só
- 10g cukor
- 10g szódabikarbóna
- 200g reszelt sajt
- kb. 350g natúr joghurt (vagy kefír, tejföl, aludttej…)
Töltelék:
- ízlés szerint lehet sonka, kolbász, pirított bacon, virsli, sajt…stb.
- én meg szoktam kenni egy kis tejföllel, mielőtt a húsféléket rárakom, de lehet zöldfűszeres vagy más ízesített vajkrémmel is, az is nagyon jó ízt ad neki
- lehet kapros túró is
- illetve amit szeretünk….
Elkészítés:
Először a száraz hozzávalókat mérjük ki a tálba, majd a sajtot is hozzáadva összekeverjük. Aztán hozzáadjuk a joghurtot, először kicsit kevesebbet és összegyúrjuk az egészet. Szükség szerint adjunk még hozzá joghurtot, hogy egy kicsit masszívabb, gyúrható de nem ragacsos tésztát kapjunk. Vékonyan lisztezett munkalapon 10 részre osztjuk a tésztát, gömbölyítjük és pihenni hagyjuk, amíg elkészítjük a tölteléket.
Majd minden egyes gombócot vékonyra és ovális formára kinyújtjuk. Az alsó részre rakjuk a tölteléket arra figyelve, hogy körben a szélén kb. 1 cm-t hagyjunk üresen/szárazon. A felső részt ráhajtjuk az alsóra, a széleket körben összenyomogatjuk.
Tapadásmentes edényben olaj nélkül néhány perc alatt megsütjük minden oldalát.
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: