Betty hobbi konyhája

Töltött sajtos lepény

Hozzávalók:

  • 550g liszt
  • 10g só
  • 10g cukor
  • 10g szódabikarbóna
  • 200g reszelt sajt
  • kb. 350g natúr joghurt (vagy kefír, tejföl, aludttej…)

Töltelék:

  • ízlés szerint lehet sonka, kolbász, pirított bacon, virsli, sajt…stb. 
  • én meg szoktam kenni egy kis tejföllel, mielőtt a húsféléket rárakom, de lehet zöldfűszeres vagy más ízesített vajkrémmel is, az is nagyon jó ízt ad neki
  • lehet kapros túró is
  • illetve amit szeretünk…. 

Elkészítés:

Először a száraz hozzávalókat mérjük ki a tálba, majd a sajtot is hozzáadva összekeverjük. Aztán hozzáadjuk a joghurtot, először kicsit kevesebbet és összegyúrjuk az egészet. Szükség szerint adjunk még hozzá joghurtot, hogy egy kicsit masszívabb, gyúrható de nem ragacsos tésztát kapjunk. Vékonyan lisztezett munkalapon 10 részre osztjuk a tésztát, gömbölyítjük és pihenni hagyjuk, amíg elkészítjük a tölteléket.

Majd minden egyes gombócot vékonyra és ovális formára kinyújtjuk. Az alsó részre rakjuk a tölteléket arra figyelve, hogy körben a szélén kb. 1 cm-t hagyjunk üresen/szárazon. A felső részt ráhajtjuk az alsóra, a széleket körben összenyomogatjuk.

Tapadásmentes edényben olaj nélkül néhány perc alatt megsütjük minden oldalát.

"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 
fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!