Hozzávalók:
- 200g méz
- 60g zsír (vagy 80g vaj)
- 3db tojás sárgája
- 100g porcukor
- 100g tejföl
- 200g fehér liszt
- 250g teljes kiőrlésű liszt
- csipet só
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
- 1/2 kezeletlen narancs lereszelt héja vagy 1 csomag(6g) készen kapható kandírozott narancshéj
Máz:
- 3db tojásfehérje
- 250g porcukor
Elkészítés:
A mézet összeolvasztjuk a zsírral.
Egy másik tálba kissé felverjük a tojások sárgáját a porcukorral és a tejfölt is belekeverjük.
Megint egy másik edényben elkeverjük a száraz anyagokat.
Majd mindent egybeöntünk és egy fakanállal összekeverjük, hogy egynemű legyen. Elég ragacsos massza lesz, de ez így normális. Folpackba csomagoljuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap nedves kézzel kis golyókat formázunk és sütőpapíros tepsire rakosgatjuk egymástól kicsit távolabbra, mert megnőnek a sütőben.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 12-14 perc alatt megsütjük. Ha az alja kezd már színt kapni, akkor már jó, ha a teteje még puha is! Figyeljük inkább többször, mert ha tovább sütjük, száraz, kemény lesz.
Közben a maradék tojásfehérjéket az átszitált porcukorral felverjük.
Ha megsültek a puszedlik, még forrón belemártjuk a mázba, vagy teljesen meghempergetjük benne, vagy csak lekenjük, ahogy a legszimpatikusabb… Hagyjuk 10-12 órát szobahőmérsékleten, még jobb egy egész éjszakát, hogy teljesen megszáradjon a máz rajta.
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: