Hozzávalók:
- 100g kovász
- 200g tejföl
- 3 db tojás
- 25g cukor
- 500g liszt
- csipet só
- 25g zsír
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A kovászt elkeverjük a tejföllel és a tojással, aztán hozzáadjuk a többi anyagot és alaposan összegyúrjuk. Egy lágyabb, de nem ragadós, puha, selymes tapintású tésztát kell, hogy kapjunk. Ha szükséges itt még korrigálhatjuk egy kis liszttel. Cipóra formázzuk, vékonyan belisztezett tálba rakjuk. Letakarva 1-2 órát a konyhában hagyjuk, majd kb. 12 órára hűvösre(kamrába, spájzba) tesszük.
Másnap vékonyan belisztezett deszkán kb. 0,5 cm vékonyra kinyújtjuk a tésztát, derelyevágóval 4-5 cm széles csíkokra vágjuk, majd ferdén kockákat vágunk rajta, úgy hogy rombusz forma legyen belőlük. A rombuszok közepét is bevágjuk kb. 1-2 cm hosszan. Ezen a metszésen áthúzzuk az egyik csúcsot (tetszés szerint lehet akár mind a kettőt is…). (én a szélső néhány csíkot, amiből nem jött ki a szabályos forma, azokat egyszerűen megcsomóztam)
Papírtörlőre tesszük lecsöpögtetni.
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: