Betty hobbi konyhája

Csörögefánk / Forgácsfánk természetes kovásszal

Hozzávalók:

  • 100g kovász
  • 200g tejföl
  • 3 db tojás
  • 25g cukor
  • 500g liszt
  • csipet só
  • 25g zsír
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

A kovászt elkeverjük a tejföllel és a tojással, aztán hozzáadjuk a többi anyagot és alaposan összegyúrjuk. Egy lágyabb, de nem ragadós, puha, selymes tapintású tésztát kell, hogy kapjunk. Ha szükséges itt még korrigálhatjuk egy kis liszttel. Cipóra formázzuk, vékonyan belisztezett tálba rakjuk. Letakarva 1-2 órát a konyhában hagyjuk, majd kb. 12 órára hűvösre(kamrába, spájzba) tesszük.

Másnap vékonyan belisztezett deszkán kb. 0,5 cm vékonyra kinyújtjuk a tésztát, derelyevágóval 4-5 cm széles csíkokra vágjuk, majd ferdén kockákat vágunk rajta, úgy hogy rombusz forma legyen belőlük. A rombuszok közepét is bevágjuk kb. 1-2 cm hosszan. Ezen a metszésen áthúzzuk az egyik csúcsot (tetszés szerint lehet akár mind a kettőt is…). (én a szélső néhány csíkot, amiből nem jött ki a szabályos forma, azokat egyszerűen megcsomóztam)
Majd bő, nem túl forró olajban néhány perc alatt megsütjük mindkét oldalát.
 
Papírtörlőre tesszük lecsöpögtetni.
Végül porcukorral megszórva + ízlés szerinti lekvárral kínáljuk.
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 
fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!